Vlakoví cyklisti

Vlakoví cyklisti

22. 7. 2014

České dráhy za pár šupů
přepraví jízdních kol kupu,
víc cyklistů než cestujících
mezi koly pendlujících.

Všude cpou se mermomocí,
chudinka ta vlakvedoucí,
od kola ke kolu kmitá,
celá je již potem zlitá.

Cyklisti však to jsou páni,
ti se vezou bez šlapání,
pivečko si v klidu pijí,
bez námahy kopce míjí.

Křížem krážem republiku
projezdí tak v suchém triku,
vystoupí s buzolou, s mapou,
jen pár kilometrů šlapou.

Cestou zpět se vezou zase,
pospí si, možná sen zdá se
o tom jak se našlapali,
jaké kopce zdolávali.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milada Salajková
Moji známí, manželé v letech, vyjedou na trasu, prostě až tam, kam sily stačí. Nazpátky právě timto vlakem, jen si musí pohrát s cyklomapou.
Milada Salajková
Moji známí, manželé v letech, vyjedou na trasu, prostě až tam, kam sily stačí. Nazpátky právě timto vlakem, jen si musí pohrát s cyklomapou.
Jana Šenbergerová
Také jezdím ráda na kole, ale žiji v horách a vyjížděk po rovině je tu tedy pomálu. Vlak nám ve všední dny zrušili, takže do rovinatější krajiny se dostaneme jen v Polsku, kde můžeme ujet i desítky kilometrů, aniž bychom zničili svá "seniorská" těla. :-))
Jiří Libánský
Kdysi přeprava kola po železnici byl problém. Jen na velkých nádražích byly zavazadlové pokladny, kde se kolo odevzdalo a bylo nejbližším nákladním vagónen odesláno na nádraží a tam, v zavazadlové pokladně bylo k vyzvednutí. Pamatujete? To se s dnešní situací nedá srovnat. Ve vozech Elefant je dokonce na kola nejen vyhrazené místo, ale i držáky na zavěšení. Fandím všem, kteří zvednou zadek od televize nebo PC, popadnou kolo, hupnou do vlaku jedou si zajezdit někam do přírody. Z centra Prahy je to i na blízké Brdy 30km, a mnohé by to odradilo. Také každý nemá auto. A kdo má, a zažil kolony na pražských výpadovkách ví svoje. Já, ač teď už jezdím jen na trajku (trikke), který se složí a vejde i pod sedačku, cyklistiku podporuji. I když jinak nešetřím kritikou instituce České dráhy, to, že cyklisty dopraví do krásných míst naší republiky považuji za velmi záslužnou činnost. Před lety mi takto jednoduchá možnost, vzít si sebou na výlet kolo, hodně chyběla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...