I ta největší bolest přebolí

I ta největší bolest přebolí

27. 7. 2014

Můj příběh začal již v roce 1968 a ve své podstatě trvá až dodnes. Zůstal však tajemstvím pro všechny, kteří mě znali, v mých současnících i v pamětnících vyvolával údiv, obdiv, ale i odsouzení.

Jako osmnáctiletá studentka jsem v  roce 1968, v roce plném nadějí, teplého a krásného jara, a budoucího příslibu lepšího života, prožívala maturitu, úspěšné přijetí na vysokou školu i velkou lásku. První dvě životní události dopadly dobře, ta třetí nikoliv. V srpnu jsem již věděla, že moje láska nezůstane bez následků. Sladké okamžiky jsem však prožívala sama.Ten druhý, ten mnou milovaný, po návratu z vysokoškolské brigády a po vstupu sovětských vojsk na naše území, vše vzdal a bez jediného slůvka vysvětlení a rozloučení odjel.

Narození dítěte jsem si prosadila, obhájila, a když se o dva roky později objevil v mém životě hodný i když starší muž, neváhala jsem ani okamžik. Moji dceru vychoval dobře. Ten pravý biologický otec svou dceru viděl až po dlouhých dvaadvaceti letech. A nechtělo se mu odejít. Zvláště, když viděl svou věrnou kopii. Odejít  však musel. Za oceánem na něho čekali ti, které miloval, a kteří milovali jeho. Pocit viny je však asi strašná věc.Ta ho bude pronásledovat celý zbytek života.

Slzy se derou do očí, ale vím, že i ta největší bolest nakonec přebolí.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František MENDLÍK
Milá paní Vladko. Ta paní se popsala jako stokilová matrona s ovázanýma nohama a hůlčičkou. Prý má černý vysoce vyčesaný drdol. Smála se pak, jak jsem takovou paní hledal a měla z toho legraci. Setkali jsme se po dvaceti letech. Prostě vtipná žena. S nějakou krásou to nemělo nic společného.
Vladka Steinová
pro František: Co je pro někoho krásné, pro druhého může být ošklivé a naopak.Můžeme donekončena diskutovat o kráse, ale ošklivost je, zdá se, nesporná.Pokud má někdo na profilu jen obrázek,nezmanená to ani krásu, ani ošklivost, ani skrývání faktů..Někdo třeba je nechce, aby jeho foto lítalo po internetu .Jsem ráda, že máte krásný zažitek, vzpomínku na krásnou ženu. Moc Vám to přeji.Vladka
František MENDLÍK
Vážená paní Vladko. Před lety se mi ohlásila paní se kterou jsem absolvoval školení předsedů Osvětových besed. Měla místo fotografie na intenetu v záhlaví jen jakýsi obrázek. Domluvili jsme si setkání po dvaceti letech. Prosil jsem o popis, přesně podle známého Slečno, jak vás poznám.Podle popisu jsem odhadoval, že naše setkání skončí u jednoho šálku kávy. Popsala se jako škaredka a pak mne pobaveně pozorovala, jak tu paní hledám. Byla to stále ta hezká blondýnka. Těch setkání bylo pak více.
Vladka Steinová
Dobrý den, moji milí,děkuji Vám.Pro Františka,v 19.letech jsem takový kočárek netlačila, ale jen spíše malý a nenápadný.Typově odpovídám té krasavici, je opravdu krásná,ale jistě, že nejsem tak pěkná, to bych si fandila, i když v těch 19 letech??? Myslím na Vás...Vladka
Libuše Křapová
Vladko,musela jsi mít v životě hodně síly, přeji ti, ať se stejnou razancí zatočíš s operací i jejím důvodem. Držím palce!
František MENDLÍK
Paní Vladko. Ta paní za tím kočárkem je velká kočka. Škoda že není doba normalizace!
Vladka Steinová
Dobrý den a děkuji.Rozhodla jsem se být sdílná, nyní, před operací a píši jak o závod, vše, co je ve mně ukryto...co musí ven.Co nechci dále potlačovat.Ještě jednou děkuji.Vladka
Hana Práglová
Vlaďko,vžívám se do vaší situace.Už kdysi jsem psala o tom,jak jsem se se svým vlastním otcem,který bydle asi 2íOkm ode mne-setkala poprvé v životě v 16 ti letech v Moskvě!! Rozumím vám!!!
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že je nás tu víc sdílných. Díky, Vladko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...