Andalusie: oáza bez uřvaných
Němců a rozpínavých Rusáků

Andalusie: oáza bez uřvaných
Němců a rozpínavých Rusáků

28. 8. 2014

Jak jsem slíbil, vážení čtenáři, pokračuji v líčení zážitků z mé letošní dovolené v Andalusii. Dovolím si připomenout, že ji trávím v letovisku Rincon de la Victoria, nedaleko Malagy.

Původně jsem se trochu děsil velkého "provozu" v této oblíbené destinaci a občas prý divokého moře. Zbytečně. V Rinconu se nenachází jediný hotel z klubu mezinárodních turistických továren. Ubytování probíhá v domáckém prostředí menších hotýlků, v penzionech a především v útulných apartmánech přímo na pobřeží. 

Jezdí sem relaxovat hlavně Španělé z vnitrozemí. Rádi posedí u dobrého jídla i pití dlouho přes půlnoc, ale rozhodně tady neřvou jako ožralí Němci na Mallorce, nebo ještě ožralejší Rusáci všude, kam jsem v posledních letech zavítal. Proč Rusům zase říkám hanlivě Rusáci, jsem vysvětlil v článku před třemi týdny (Proč zase říkám Rusům Rusáci). Těm slušným se omlouvám.

A to je ostatně hlavní důvod, proč se mi v Rinconu líbilo. Místní domácí strava prostá hamburgerů a hranolek, výborné zdejší víno, milí a pohodoví lidé, kteří rozhodně nikam nepospíchají, absence ruštiny, němčiny i angličtiny. Roztahovační zástupci světových velmocí zkrátka okolí Malagy ještě neobsadili. 

Samozřejmě musím přidat nádherné otevřené moře, jež v době našeho pobytu řádilo "jen" dvakrát, dlouhou promenádu s všudypřítomnými restauracemi, kterou si nejlépe užijete po dobré večeři, a blízkost turistických atrakcí typu Gibraltar, Alhambra, Nerja a Balkon Evropy.

Musím však upozornit, že v hlavní sezóně je na Costa del Sol docela horko (Afrika coby kamenem dohodil, že?). My jsme tu trávili kvůli školou povinným vnoučatům konec srpna a teploty po poledni šplhaly výrazně přes třicet stupňů, ještě v deset večer je tu pětadvacet. Když jsem si četl na internetu, že v Česku na Kvildě bylo pod nulou, nechtělo se mi věřit.

Doufám, že se do Andalusie zase někdy vrátím, nejlépe začátkem června nebo koncem září. A znovu si nenechám ujít Gibraltar, z něhož si Vám dovolím v příštích dnech poslat poslední postřeh z této (alespoň pro mne) inspirativní dovolené. 

Pošlete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej zahradním grilem od firmy Mountfield.
Moje léto 2014
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zoja Sedláčková
Pěkně popsané. Také jsme byli letos v Andalusii ale na jaře. Já jsem toužila navštívit Andalusii po přečtení knížky Bosá královna. Koupili jsme si zájezd 55+ s ubytováním nedaleko Málagy ve Fuengirole. Je to velké středisko a v plné sezoně by sem tam být nechtěla. Bydleli jsme v dost velkém hotelu ale moc času jsme tam netrávili. Půjčili jsme si auto a projezdili Andalusii od Cádizu přes Gibraltar, Sevillu, Cordobu, Granadu. Bylo tam nádherně. Všem moc doporučuji. A začátkem května tam bylo nádherně.
Olga Štolbová
Líbí, líbí a závidím co všechno jsem nestihla. Díky...
Iveta Balážová
Mě se vaše bezprostřední vyprávění také líbí. A tímto vás s dovolením nominuji jako kandidáta na vítězství v té soutěži o gril.
Jan Blahoslav
Líbí se mi na Vás, pane Horáčku, že neváháte nazývat věci pravými jmény a ta svérázná si umíte pečlivě vyargumentovat. Díky za tyto texty! Já už se do Andalusie asi nepodívám, protože jsem skončil na vozíčku, ale nebrečím a rád tam proniknu alespoň prostřednictvím Vašeho vyprávění.
Eva Balúchová
Tak to já se tam příští rok taky vypravím.Už od jara o Andalusii přemýšlím,ale zatím nemám s kým jet.Třeba do té doby seženu nějakou příjemnou spolucestující.Jsem ráda,že jste nám pobyt v Andalusii osobně přiblížil.Reklamy cestovek nejsou vždy pravdivé.
Zuzana Pivcová
Je pravda, že já mám také raději ryze domorodé prostředí než mezinárodní turistická letoviska, která se od sebe liší často jen cenou a dobou letu tam. :-) Díky za sympatické vyprávění.
Milada Salajková
Musí to být krása pane Horáček a ty Španěly Vám závidím. Už o jejich pohodové nátuře jeden z přátel i60 psal. .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...