Pěstitelské zahrady Hradu
se otevřou návštěvníkům

Pěstitelské zahrady Hradu
se otevřou návštěvníkům

20. 9. 2014

Návštěvníci Pražského hradu si v sobotu a v neděli budou moct prohlédnout jindy uzavřené produkční zahrady prezidentského sídla, kde zahradníci pěstují květiny a zeleninu pro potřeby Hradu. U příležitosti dvoudenního Vinobraní je otevřela manželka prezidenta Ivana Zemanová. Vrata zahrad zůstanou dokořán do 15:00, obdobný harmonogram pořadatelé akce stanovili na neděli. 

Návštěvníci v zahradách najdou více než 70 druhů rostlin, včetně vzácných orchidejí. K vidění bývají v tomto ročním období moderní skleníky se stovkami gerber či vavřínů. Kromě Masarykova včelína je v zahradách hasičská vodní nádrž z doby Rudolfa II. 

Zahrady sousedící s Lumbeho vilou se poprvé otevřely v roce 2010. O jejich zpřístupnění se tehdy zasadila manželka prezidenta Václava Klause Livia.

Pražský hrad
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Ve druhé větě řádil šotek. Prosím, opravte to. Děkuji. Pro méně chápavé - "manželka prezidenta Ivana Zemana" je špatně - správně má být "manželka prezidenta Zemana Ivana".
Eva Balúchová
Škoda,že jsem to nevěděla dřív,bych si místo česnekových slavností naplánovala výlet do Prahy. Budu taky doufat,že nám návštěvu zahrady někdo přiblíží.
Jana Šenbergerová
Kdybych to měla blíž, určitě bych si to nenechala ujít. Tak budu doufat, že někdo ze zdejších čtenářů prohlídku absolvuje a něco nám o ní napíše. Přimlouvala bych se za to. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...