Foto

Guláš z hříbků

21. 9. 2014

Tak tedy rostou, všechny možné druhy, jedlé i nejedlé, lesy jsou plné lidí i hub. Jenom u nás nic a nikdo, nepočítám-li návštěvníky lesa, kteří se bez procházky pod zelenou klenbou prostě neobejdou. Nemáte-li o houby potažmo hříbečky nouzi, vyzkoušejte guláš nikoliv masový nýbrž hříbkový.

Ingredience:
tvrdé hříbky, malé jsou vhodnější
polohrubá mouka
kečup či rajčatový protlak
polohrubá mouka
olej
cibule, česnek
sůl, pepř, sladká paprika, majoránka

Postup:
Na kostky nakrájené hříbky zalijeme vodou a povaříme dvě minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji zpěníme jednu velkou cibuli, 2 stroužky česneku a vložíme povařené hříbky. Přidáme sladkou papriku, jednu lžíci protlaku, lžičku houbového koření, osolíme, opepříme, malinko podlijeme a dusíme 15 minut. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme vylisovaným česnekem a majoránkou. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Dobrou chuť!

houby recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
S červavostí kovářů mám opačnou zkušenost. Včera jsem jich čistila a vykrajovala 2 koše. Udusila jsem je ve vlastní šťávě, jen s trochou soli, dnes je dám do skleniček a zavařím.
Dana Kolářová
Jani a Růženko, je to houbařská žeň z roku 2012. Loni nic moc, ale letos vůbec nic! Ani ty václavky se neukazují. Kováři jsou bezva, jen se mají déle dusit, je lépe dávat je pod maso. Dobrou chuť ke všem houbařským receptům, které vaříte!
Růžena Antlová
To byly houbařské žně u vás asi loni že. Na 3 fotce nádherní kovaříčci to je moc dobrá houba nikdy není červavá z takové všehochuti hub bývá guláš moc dobrý. U nás začínají růst václavky takže gulášek bude václavkový .
Jana Šenbergerová
Já se namlsala už jen při pohledu na ty dary. Guláš vařím z václavek, možná proto, že jich vždy najdu dost, zatímco hřiby jsou v mém košíku spíše vzácností.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...