Tenisové kariéry - nahoru a dolů

Tenisové kariéry - nahoru a dolů

26. 9. 2014

Vítězství Karolíny Plíškové v Soulu

Ve své kariéře postupuje strmě vzhůru Karolína Plíšková, která vyhrála v roce 2010 juniorskou soutěž na Australian Open. Tenis hraje od 4 let a s její výškou 186 cm - profesionálně od roku 2009 - stejně jako její dvojče Kristýna Plíšková (184 cm). Na odměnách vyhrála za 5 let přes 1 milion dolarů. Se svou sestrou občas hrají čtyřhru. Bylo by pěkné, kdyby byly časem v tenisu obdobou také dvojčat z USA bratří Bryanů, kteří už vyhráli společně přes 100 turnajů i olympijské hry.
 
Nyní 21. září vyhrála Karolína Plíšková turnaj WTA  v jihokorejském Soulu. a posunula na 29.místo na světě. V březnu vyhrála svůj první turnaj v Malajsii. Při své výšce se prosazuje zejména tvrdým podáním. Budeme mít další silnou hráčku na finále Poháru federace žen proti Německu, které se bude hrát 8-9.listopadu v 02 Aréně v Praze. Na US Open porazila letos i bývalou světovou jedničku Anu Ivanovič ze Srbska.
Pokud naše hráčky zvítězí, tak budou na 2.místě všech dob ve Fed Cupu za USA a předběhnou Austrálii.

Finále Petry Kvitové ve Wuhanu

Nyní prohrála Karolína Plíšková až mezi posledními 16-ti v čínském Wuhanu s Petrou Kvitovou. Bojovala statečně a v jednom setu Petru porazila 6:2.
Naše tenistka Petra Kvitová v čínské Wu-Chanu postoupila do semifinále, kde se utkala se 33.hráčskou světa Elinou Svitolinou z Ukrajiny. Naštěstí se Petra prosadila s hráčkou, která ji letos už porazila. Druhý set se Petra Kvitová trápila a vyhrála až při třetím pokusu o mečbol. 6:3 7:5  Pár snímků z utkání na streamu jsem přidal do galerie. Uvidíme zda si Petra poradí s Eugenií Bouchard jako ve Wimbledonu. Kanaďanka má velmi dobrou formu a vyřadila silné protihráčky.
Hraje se v sobotu 27.září od 9:05 hodin českého času

Na turnaji byly už poraženy favoritky jako Serena Williams, Simona Halep a Maria Šarapova. Petra by se měla posunout ze současného 4.místa na světě zpět na 3.místo za zisk bodů ve Wu-chanu, kde Šarapová body ztratila. Věřme, že zvítězí a postoupí tak do letošního finálového turnaje nejlepších tenistek světa - Masters 20.- 26.října v Singapuru. Ať její kariéra opět stoupá.

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Nicole Vaidišová porazila po návratu 135.hráčku světa Cepedeovou z Paraguaye výrazně 6:2, 6:0
Miroslav Štorch
Vynechal jsem návrat na tenisové kurty české reprezentantky Nicol Vaidišové, která bývala na 7.místě světového žebříčku, ale v roce 2010 ukončila kariéru, protože ji tenisový dril už po mnoha letech nebavil. Nyní se pokouší znovu naskočit do tenisového kolotoče ženského okruhu WTA. Je jí teprve 24 let, tak uvidíme jak se jí bude dařit. Jinak se vrací na kurty i bývalá světová jednička ze Švýcarska Martina Hingisová, která je původem z Československa. Kondičně už nestačí ve 34 letech a hraje výborně čtyřhru. Tenis ji přilákal zpět . Ukončila kariéru v roce 2003 ze zdravotních důvodů a v roce 2007 pro kokain.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...