Zralé modelky i60 podpoří boj
proti rakovině. Už tuto sobotu!

Zralé modelky i60 podpoří boj
proti rakovině. Už tuto sobotu!

1. 10. 2014

Vybrané modelky projektu i60 Senior Fashion přispějí k celosvětovému boji proti rakovině prsu. Vystoupí už tuto sobotu v obchodním centru Forum Liberec, které s partnery Mamma HELP, Mladá fronta a řadou známých osobností zahájilo Měsíc v růžové. Ten návštěvníkům umožní dozvědět se co nejvíce informací o této nemoci a nabídne jim příležitosti k diskuzím s odborníky i lidmi, kteří s ní mají vlastní zkušenosti. V zahraničí se tradice října v růžové barvě, která symbolizuje boj proti rakovině prsu, udržuje již 28 let.

Měsíc v růžové

Zahájení Měsíce v růžové proběhne v OC Forum Liberec v sobotu 4. října od 11 do 17 hodin za přítomnosti pacientek ze sdružení Mamma HELP, které budou odpovídat na dotazy přítomných. Podpořit Měsíc v růžové přijde také Roman Šebrle. Až do 12. října bude v OC Forum k dispozici informační stánek, kde budou ženy ze sdružení Mamma HELP vysvětlovat vše kolem možností prevence a diagnostiky nemocí prsu. Návštěvníci stánku uvidí také video z průběhu vyšetření a dostanou materiály jak provádět samovyšetření prsu. Součástí akce je i veřejná sbírka pořádaná sdružením Mamma HELP.

„Obchodní centra navštěvují celé rodiny s dětmi, nejčastěji ale ženy, a proto jsme se rozhodli po loňské akci v OC Letňany rozšířit kampaň na všechna obchodní centra, která naše společnost vlastní. Oslovíme tak ženy na místě, kde tráví volný čas a připomeneme jim, že zdraví je jedna z nejdůležitějších věcí v jejich životě,“ říká Renata  Nejtková, marketingová manažerka obchodních center Tesco. K růžovým akcím se hlásí i některé obchody – a to formou slev na vybrané zboží. Podrobné informace o všech programech v rámci Měsíce v růžové je možné najít na www.mesicvruzove.cz.

Zralé modelky v akci

Program v sobotu 4. října zahrnuje módní přehlídku podzimních a zimních outfitů známých značek, jejíž součástí bude i přehlídka modelů, které předvedou naše dámy z projektu i60 Senior Fashion. Akce se zúčastní i umělci z divadla F. X. Šaldy.

V OC Forum vystoupí paní Jitka Caklová, Eva Mužíková, Jiřina Mihulková, Blanka Seimlová a Alena Smrtová, které jsme s naším obchodním partnerem vybrali s ohledem na blízkost jejich bydliště. Vstupy našich modelek proběhnou celkem tři. Dámy se budou prezentovat v modelech značky PROMOD, TRUCINO, FANTAZIM a společně s dětskými modely ve značkách C&A a MY Liberec. Před přehlídkou je nalíčí odborníci společnosti YVES ROCHER. Každá z účinkujících obdrží od našeho partnera Fytofontana jako pozornost švýcarskou kosmetiku řady Fytofontana Stem Cells.

Neváhejte a přijďte také podpořit naše zralé modelky. Pokud to nemáte daleko, tak nejlépe přímo do obchodního centra!

Příběh jedné z nás

Boj proti rakovině prsu je stále aktuální, každoročně se onemocnění týká téměř sedmi tisíc žen v České republice. Zde je příběh jedné z nich:

„Když jsem zjistila, že bulka, kterou jsem si našla v levém prsu, je opravdu zhoubná a čeká mě dost náročná léčba, byl to šok. Nikdo v naší rodině nemocný nebyl, nečekala jsem to. Ale moje kamarádka si takovou léčbou prošla, a tak jsem tušila, že to nebude lehké. Ale ona už byla pár let zase zdravá, a to mi dodávalo sílu a odvahu. Věřila jsem, že i já to zvládnu. Hned při první chemoterapii se mi navíc dostal do ruky letáček, a tak jsem zašla do Mamma HELP Centra, kde mi poradily už vyléčené pacientky se vším, co jsem neznala a nevěděla. Uklidnila jsem se, a to mi moc pomohlo. Nebylo to příjemné období mého života, ale přestála jsem všechno docela dobře a teď se cítím skoro jako dřív. Jsou chvíle, kdy se obávám, aby se mi nemoc nevrátila, vím, že se to stává, někdy i po mnoha letech. Ale nepřipouštím si to, žiju naplno, a na rozdíl od jiných, které nic podobného nepotkalo, si opravdu význam tohoto rčení uvědomuju. A věřím, že mi to tak dlouho vydrží,“ uzavírá paní Alena Vávrová, jedna z žen, která svým příkladem chce pomoci druhým.

Modelky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Emilie Svobodová
Velice ráda se zúčastním jako divačka, poněvadž sama jsem měla zájem být mezi modelkami, takže získám inspiraci pro příští nabídky. Děvčatům držím pěsti, by se jim vše zdařilo dle jejích představ. Nashledanou.
Alena Tollarová
Výborně Evo, to zní dobře!
Zuzana Pivcová
Já sice shodou okolností jedu do Libereckého kraje, ale na jeho dolní okraj, do Lomnice nad Popelkou, na sraz se spolužáky. Věřím, že módní přehlídka bude tak milá, jako byly ty předchozí. Užijte si pěknou zábavu a nijak se neostýchejte.
Olga Štolbová
Škoda, ani já nebudu mezi diváky,ale palce budu držet a fandit. Foťte a ukažte se. Tak děvčata, do toho a s úsměvem. ♥ ♥ ♥
Eva Balúchová
Alenko,třeba se sejdeme v roli diváků 1.11. v Praze.
Alena Tollarová
Moc mě mrzí, že se do Liberce nedostanu. Zvlášť proto, že řízením osudu (plný kufr růžových dárků k narozeninám) jedu na růžové :) , takže bych zapadla :) . Ale budu vzpomínat, držet palce a těšit se na fotky. Holky hlavu vzhůru!
Eva Balúchová
Vypadá,že to bude zajímavá,smysluplná akce!Škoda,že bydlím daleko.Našim děvčatům přeji ať se jim přehlídka vydaří a mají z ní dobrý pocit a pěkné vzpomínky jak máme všechny my předešlé. Už se těším na fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...