Pavouk v Rumunsku

Pavouk v Rumunsku

13. 10. 2014

Před lety jsem trávila dovolenou s rodinou a přáteli v Rumunsku na Mamai. Bydleli jsme v bungalovech pod korunami vzrostlých stromů. Vpředu byla "hlavní třída", kde se zdržovali zejména turisté, vzadu, za jakýmsi živým plotem, byly postaveny stany, kde trávily svou dovolenou rumunské rodiny. Stravovat jsme se chodili do velké jídelny, kde se vyžadovala poměrně přísná pravidla na dodržování doby jídla a na to, aby turistky nechodily do jídelny v plavkách či krátkých kalhotách.

Jednou se mi stalo, že jsme se zdrželi na pláži, rodina pospíchala do jídelny a já se musela ještě převléci. Přiběhla jsem ke dveřím našeho bungalovu a ztuhla jsem. Během odpoledne si místní veliký pavouk vybudoval svou velikou síť tak rafinovaně, že by mi při otevření dveří určitě spadl na hlavu. Protože se pavouků - i mnohem menších - šíleně bojím, horečně jsem přemýšlela, co udělat. Do jídelny jsem v plavkách nemohla a do bungalovu také ne.

V tom jsem si všimla, že do nedalekého stanu za živým plotem přichází rumunská rodina se dvěma dětmi, muž i žena byli asi v mém věku (bylo mi asi 25 let). Rozběhla jsem se k nim, hezky se na muže usmála, něco mu řekla (stejně mi nerozuměl), vzala ho za ruku a táhla ho za sebou. Usmíval se dost rozpačitě, zvlášť když viděl, že ho táhnu k bungalovu. Přede dveřmi jsem mlčky ukázala na velikého pavouka a rukama naznačila prosbu. Srdečně se rozesmál, pavouka smetl, já posunky děkovala a on se smíchem odcházel ke své ženě, která tam v němém úžasu ještě stála. Za chvíli jsem slyšela i její smích.

I když je to už hezká řádka let, vždy si ve spojitosti s Rumunskem vzpomenu na tuto historku.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Zdenko, také jsem se pobavila..Musel to být pro paní asi velký otazník, když jste jejího drahého " táhla" od rodiny. Já se naštěstí pavouků nebojím, ale kdyby tam byl had, to bych asi nevydýchala...
Zdenka Jírová
Zas tak velké hrdinství to ode nenebylo, ta žena na nás celou dobu viděla přes ten živý plot. Jen jí asi ani ve snu nenapadlo, co mohu chtít.
Olga Štolbová
Pavouky a hady nemusím, Zdenko jsi šikovná holka, já bych si asi netroufla brát cizí ženské muže a dětem tátu.
Hana Rypáčková
Pobavila jsem se.V cizině si taky nehraji na hrdinku .Vždyt jsou i jedovatí. Ale v rodině jsem vyháněč hmyzu.
Jana Šenbergerová
Moc hezky jste to napsala, ale já si myslím, že byla mnohem větší odvaha chytit za ruku cizího muže v jiné zemi než riskovat dotek pavouka. :-)) Malí pavouci mi nevadí, ale kdoví, co bych ve vaší situaci udělala já.
Zuzana Pivcová
Moje sestra vezme do ruky myš i hada a rozhodně není celkově žádný strašpytel, ale z pavouka se málem zhroutí a musím ho na chalupě v jižních Čechách vždycky vynést já.
Miroslav Štorch
Moje manželka má také panický strach z pavouků a musím je vyhazovat, kdekoliv se vyskytnou. Říká se, že arachnofobie souvisí s jistými nepříjemnými prožitky v dětství, ale to je jen teorie psychoanalytiků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.