Moje vernisáž fotografií: 
Naše zahrada od dubna do října

Moje vernisáž fotografií:
Naše zahrada od dubna do října

20. 10. 2014

Někde jsem uvedl, že nejsem žádný písmák a že spíš než slovem, budu přispívat fotografiemi. Přiznávám, moc se mi to zatím nedaří, spíše naopak. Tak to zkusím napravit.

Když jsem se seznámil s nynější manželkou a nastěhoval se k ní do rodinného domku - zahrada nic moc, jen trávník, několik jehličnanů, pár neudržovaných ovocných stromů, a na svahu u branky něco jako skalka - pár kamenů a polštářovek. S partnerkou jsme si rozuměli, a protože se změnilo klima v domě, začalo se díky jejím nápadům měnit i okolí domu. Zastřešili jsme terasu, na zábradlí do truhlíků vysadili muškáty, lobelky, vitálky, a postavili krb pro pohodové večerní posezení.

Abychom se přes den nenudili a večer měli na co s pýchou shlížet, vybudovali jsme skalku, vřesoviště, kde v hortenzii přebývá rosnička stromová, a naši chloubu – jezírko, ve kterém se prohánějí karásci. Na jejich dovádění dohlíží strážce majáku -  skokan hnědý a ve vřesovišti na pařezu laškují ještěrky.

Zahrada je manželčinou velkou láskou, zvlášť rododendrony a azalky. Už jich má 23, od velkokvětých po miniaturní skalkové. Letos se dala do přestavby a rozšíření skalky, jak ukazuje poslední foto. A já se těším s foťákem na příští jaro.

Tak tedy vítejte na prohlídce naší zahrady.

 

Foto: Radovan Cakl



vernisáž
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Nemám slov, vždy jsem si myslela, že mám pro práci na zahradě velké vlohy... Tohle mne přesvědčilo, že jsem naprostý břídil... nádherné, nádherné, smekám před oběma...
Radovan Cakl
Váš manžel má v názorech na zahradu moji podporu. Ale když vidím, jak to manželku baví, nemám to srdce ji to odepřít ;-)) Proto aspoň fotím. Manželka polštářovky vždy po odkvětu sestříhá na výšku asi 5cm, do podzimu vyrostou nové výhony a na jaře zase kvetou. Když to necháte víc let, zprostředka usychají a starými dlouhými výhony se rozrůstají na kameny. Navíc se pod nimi drží slimáci. A co se týká plevelu, ten je u nás také rychlejší než manželčina motyčka. Ale snaží se ho držet v mezích.
Zoja Sedláčková
Máte moc krásnou zahradu. Strašně by mne zajímalo, jak se vám daří udržet ve skalce rostliny v patřičných mezích. Redukujete je každý rok nebo i častěji? Mně se vždycky rozrostou tak, že kameny nejsou vidět. A stále mi tam lítá plevel z okolních luk. Nejsem žádný zahradník, celý dospělý život jsem bydlela v činžáku až teď teprve mám k dispozici zahradu. Můj muž na to vůbec není, jeho oblíbené rčení je, že by bylo nejlepší vybetonovat a natřít na zeleno :-).
Blanka Seimlová
Tedy to je nádhera. Nejste vy náhodou pobočkou liberecké botanické zahrady?
Alena Vávrová
Dům i zahrada - jedna nádhera - máte to tam zkrátka vymazlené a na první pohled musí být jasné, že tady přebývá láska. A je to i krásně nafocené - kytičky i ti tvorečkové. Zajímalo by mne, jestli se u vás usídlili sami, nebo jste je do zahrady nasadili.
Hana Rypáčková
To je opravdu nádherné bydlení v krásném domě se zahradou. Zahrada je veliké štěstí, ale dá to práce.Je vidět, že se i zvířátkům daří...Ať zdraví slouží vám oběma.
Jitka Chodorová
Tak to je teda velká paráda!
Soňa Prachfeldová
Caklovi - Vy žijete doslova v květinovém ráji ! Nádherné a fotky jedna báseň !
Jana Šenbergerová
Máte nádherně vyšperkovanou zahradu. Teď přemýšlím, kdo z vás je větší skvost. Vy nebo paní Caklová? Jen žertuji a je mi jasné, že bez spolupráce, vzájemného porozumění a pořádné dřiny by nic tak krásného nevzniklo. A k tomu krásné fotografie i komentář. Vůbec se nedivím, že už se těšíte na jaro, kdy zahrada znovu vydá všechny své poklady.
Zuzana Pivcová
Tak to tedy doslova zírám!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.