Nezávislost, pohodlí i bezpečí,
tak takové je bydlení v Zátiší

Nezávislost, pohodlí i bezpečí,
tak takové je bydlení v Zátiší

20. 10. 2014

Ráno snídaně na balkoně s výhledem do zahrady. Na oběd si zajít do restaurace a dát si třeba svíčkovou, kterou si člověk už pár let neuvařil, protože „pro jednoho to nemá cenu“. Odpoledne procházka Kunratickým lesem a po večeři šálek čaje – jak jinak než zase na balkoně a s výhledem na západ slunce. Tak takhle plyne život v Zátiší.  

Komfortní bydlení přímo v Praze. Pohodlné, na úrovni a hlavně připravené na základě znalostí i racionálních úvah. Pražští senioři – a samozřejmě také mimopražští – mají od letošního léta skvělou možnost plně bezbariérového bydlení v novém bytovém domě se soukromým parkem. Vysoký věk není samozřejmě podmínkou, bydlení je však koncipováno tak, že vyhoví především seniorům.

Velká okna, bílá kuchyňská linka, dostatek místa v koupelně, rozumné úložné prostory. Každý, kdo bývá někdy unaven, hůře se pohybuje a třeba se občas necítí dobře, tu je v bezpečí.

Klíčovou službou je „Jistota 24“, tedy non stop asistence pomocného personálu, který kdykoliv na zavolání přijde. Celý dům je pokryt bezdrátovým signálem a všichni obyvatelé mají telefon, kterým se dovolají na recepci. Kdo potřebuje, pověsí si pohotovostní tlačítko na krk.

Služby jsou non-stop

Koncept Zátiší je jednoduchý – být připraven na situace, které mohou v životě penzisty nastat. Na začátku je klient-senior, který je úplně fit, a jediné, co hledá, je hezká lokalita, milí sousedé, klid. Postupem času, jak síly ubývají a výlety do okolí se zkracují, uvítá stále širší nabídku služeb počínaje stravováním, úklidem, pomocí s nákupem či non stop asistencí na recepci bytového domu. Výhodou je vlastní personál domu i to, že se obyvatelé znají navzájem.

Realizátoři projektu se snažili zjistit, jaké problémy dnešní seniory v oblasti bydlení tíží především. Ukázalo se, že mezi shodné jmenovatele patří – špatná dispozice bytů, neexistence výtahů, ztráta pocitu bezpečí, nedostatek zeleně zaviněný stále hustší zástavbou, nadměrný dopravní ruch, mizející občanská vybavenost. A také samota.

Psi i kočky jsou vítány

Právě tyto poznatky zohlednili architekti při koncipování projektu Zátiší. Je to nadstandardní bydlení pro seniory, v němž je vše dopředu připravené, ale nic není povinné. Rozsah asistence a služeb je vždy úměrný tomu, nakolik jim obyvatelé sami otevřou dveře svých bytů. Platíte jen za to, co chcete.

Velkou výhodou, kterou v nadcházejících časech podzimních plískanic a namrzlých chodníků každý ocení, je velkorysé zázemí. Kdo bydlí v Zátiší, může v zimě na procházku vyrazit v pantoflích. Cílem bude nejspíš zastřešené atrium s dostatkem denního světla a také pohodlných křesel pro posezení a popovídání třeba nad šálkem kávy. A kdyby tam náhodou nikoho nepotkal, stačí, když se zajde podívat do knihovny, hobby místnosti nebo společenského sálu.

Místnosti jsou určené pro společné aktivity i individuální používání. Stejně jako tělocvična, i když o té obyvatelé Zátiší mluví nejméně. O to více se těší na korzování po širokých dlouhých chodbách a bílých ochozech třípatrového atria.

V Zátiší jsou vítáni nejen senioři, ale také jejich častí společníci – pejskové a kočky, kteří je doprovázejí životem.

bydlení
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Letos nová Senior-rezidence umožnila navštívit ukázkové byty - byly jsme se tedy podívat : Krásné bydlení, všestranné služby, kultura atd. Vše tedy OK, lákavé - až do doby informace o ceně: Garzoniera od Kč 15 000,- a byt 1+1 od Kč 22 000,-/měs. Převážná většina důchodců (dle tisku) nemá ani průměr.důchod, další žijí i pod hranicí chudoby - tak kdo do těchto bytů může? Zájem o senior-bydlení v ČR (dle tisku) projevují Němci - ti na to mají ! A český senior si možná bude hledat podnájem u bezdomovců pod mostem.
Vladka Steinová
Dobrý večer, znám shodou okolností Zátiší, i o blast kolem.Vypadá to tam moc pěkně, ale nemohu se ubránit dojmu, že to jen pro bohaté. Při prostudování ceníku, který je tam přiložen, jak na prodej bytů, tak pro pronájmy si myslím, že cena za m2 je tam hodně PŘEDRAŽENÁ.
Jana Šenbergerová
Tak jsme také chvíli počítali. Zaplať pánbůh za 3 + 1 v paneláku na konci světa. Teď jen aby nám zdraví sloužilo natolik, abychom tam v pohodě mohli dožít. Dětičky, které tohle mohou rodičům zaplatit, musí být pořádně "zazobané".
Jana Slavíková
Hezký článek, škoda jen, že jeho součástí není ceník. Nelenila jsem a vyhledala webovky uvedeného bydlení. Můj důchod je o polovinu vyšší než průměrný a bohatě mi stačí na nájem v družstevním 3+1. Na bydlení v Zátiší by mi nestačil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...