Moje vernisáž: Vyprávění o tichu

Moje vernisáž: Vyprávění o tichu

31. 10. 2014

Přijměte pozvánku na vernisáž obrázků nalezených zátiší, které byly pořízeny při návštěvách historických památek, kostelů, zrušené sklárny a Veterán muzea v Rapotíně, na půdě papírny v Losinách, ve mlýně...

Ticho je v kostele, ... utichl ruch ve sklárně...

vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Úžasné fotky. Umíš!!!
Dana Kolářová
Zdeni, zajímavá zátiší a moc hezké fotografie.
Soňa Prachfeldová
Zdenko, moc krásné, mystika z obrázků přímo dýchá
Miluše Převrátilová
Tajemné ticho, které vypovídá o zapomenuté minulosti, ticho, které člověka osvobozuje od hluku měst a lidí. A konečně ticho, které dovolí ponořit se hluboko do sebe a poté očištěný vyjít vstříc novému dni ... Moc hezké :-)
Marie Bartošová
Nádherné záběry. Nostalgie jim na kráse neubírá, naopak. Bravo!
Milada Salajková
Smutné.
Olga Štolbová
Ahoj Zdeni, fotky zajímavé a pro mě také trochu smutné. Ticho miluju, v zaměstnání jsem měla hluku až, až. Ale ticho mám jemně barevné, voňavé a pokud možno, teploučké.
Zuzana Pivcová
Ne všude, kde je ticho, není život. Ticho coby protiklad hluku nám umožňuje oprostit se od vnějšího světa a ponořit se do sebe. Jestliže je však ticho následkem vyhaslého ohně žití, je deprimující. Náš archiv byl odstěhován ze staré, leč žijící Invalidovny do polomrtvého vojenského areálu na Ruzyni. Nechci podporovat armádu a zbrojení, ale ten areál, opuštěné budovy, hřiště, louky, aleje, by se daly využít jinak. Tvá prezentace ticha z různých pohledů je dokonalá.
Jana Šenbergerová
To máš pravdu, Zdeni. Opuštěný Rapotín je "výkřikem" v krajině, i když tichým. Pytle ve mlýně dávají tušit, že ticho je jen zdánlivé, ale v mlýnici je živo. Dnes jsme jeli kolem. :-)
Zdenka Žichovská
Na mně to ticho a smutek zapůsobily hlavně ve sklárně (byla jsem tam před lety na "dnu otevřených dveří", a viděla co naši skláři dokázali vytvořit. A nyní prázdné haly, vyhaslé pece.....na všem prach. Ale mlýn žije. Na exkurzi nás nemohli vzít za provozu (z hygienických důvodů), proto tam bylo to ticho. Je to starý dřevěný mlýn v Písečné u Jeseníku a stále mele zrní na mouku. Není všechno jen smutné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.