Darujte potraviny
lidem v nouzi!

Darujte potraviny
lidem v nouzi!

22. 11. 2014

Ve více než 380 obchodech v celém Česku začala Národní potravinová sbírka. Lidé budou v rámci sbírky moci nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny potřebným, čas mají dnes do 20:00.

Organizátoři očekávají, že by se letos mohlo vybrat přes 100 tun potravin. Při loňské premiéře lidé spolu s firmami darovali 66 tun jídla. 

Darovat jídlo podle seznamu vybraných potravin budou moci zákazníci v téměř 90 velkých i menších městech Česka. Akci podpoří řetězce Tesco, Penny Market, Kaufland, Albert, Globus a síť drogerií dm.

Podle posledního výzkumu společnosti Ipsos je do sbírky ochotno přispět 63 procent Čechů. Před rokem lidé věnovali 55,5 tuny jídla, další 10,5 tuny darovaly firmy. 

Potravinové banky jsou občanská sdružení, která shromažďují od dárců potravinové i zemědělské přebytky, potraviny před datem spotřeby či takové, které nemohou jít do běžného prodeje, například mají poškozený obal či složení neodpovídající přesně informacím na obalu. Potraviny dále přerozdělují potřebným organizacím, které pomáhají lidem v nouzi. 

dobročinnost
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Když se k tomu nachomýtnu, tak taky koupím nějaké nudle, rýži.Tentokrát jsem nebyla.Nemáme návštěvu a čekáme na důchod.Byly velké výdaje /guma na píchlé rozmašírované kolo/. Rozhodně neplýtváme potravinami .
Soňa Prachfeldová
Ano jde o individuální přístup , i v blízkém okolí nacházíme lidi, kteří potřebují pomoci. Když to jde pomohu se svojí troškou do mlýna.
Zuzana Pivcová
Jednou mi jedna žena řekla: Jde o Vás, o Váš pocit. Jestli chcete dát, tak dejte a nepřemýšlejte o tom, co ostatní, bohatší, zda a kam ta pomoc dojde. To už není Vaše starost. A tím se řídím.
Jana Šenbergerová
I mně vadí, že si ústavní činitelé zvyšují své vysoké platy. Svými činy ožebračili tuto republiku, tedy mnohé její obyvatele, a od těch, kteří berou mnohonásobně míň, se očekává, že budou pomáhat. Můj příspěvek není o závisti ani neochotě pomoci těm, kteří to potřebují, jen mi vadí, jak nás zaslepila vidina individuálního bohatství. Ale Boží mlýny prý melou ...
Libuše Křapová
Jsem ráda, že jsem se ve vás nezklamala. Já nemůžu mluvit za Jitku Caklovou, jenom se mi trošku nezdá, že by svůj názor tady níže myslela zle. Je hodně potřebných lidí, někdo se do problémů dostal sám, někomu k bídě pomohli jiní. Na začátku svého "pracovního procesu" jsem pracovala v Dětském domově, končila jsem v Domově důchodců. Mohla bych srovnávat, nemyslím si, že by bylo - kromě akutně potřebných - tase tak zle. Ale to je věc názoru a diskuze. Třeba někdy někde jinde. :-)
Libuše Křapová
Dva zajímavé pohledy na věc. Jitka Caklová neodsuzuje a pomáhá. Mileno, neberte to jako rýpání. Snad jste už tady mé názory trochu poznala. Jenom by mne zajímalo, jaký vztah k přímému sponzorování máte vy. Pro upřesnění, já nepřispívám do žádné organizace, ale dávám potřebné rodině pomoc do rukou v hotovosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...