Diskotéka pro pamětníky, 6.díl:
Blue Effect a další proudy

Diskotéka pro pamětníky, 6.díl:
Blue Effect a další proudy

25. 11. 2014

Vždy se mi líbí, když písnička má nejen pěknou melodii, ale i zajímavý text. Některé umělecké skupiny se pokoušejí zhudebnit básně známých básníků. Naopak některé jejich texty písní se svou kvalitou blíží dobré poezii.

V pondělí 24.11 byl v pražské Lucerně pořádán koncert pražské skupiny Blue Effect s Radimem Hladíkem a Vladimírem Mišíkem, kde jako hosté vystoupili hráči ze Slovenska Pavol Hammel, Marián Varga a z Polska Józef Skrzek SBB. Název koncertu  BIG BEAT DE LUXE. Nejlevnější vstupenky stojí 450 Kč a nejdražší 1490 Kč. My si ale můžeme snadno přehrát jejich nejznámější skladby tady zdarma.

Jediná naše ivestice je náš čas a soustředěnost. Pavol Hammel a Marián Varga spolu hráli kdysi v legendární slovenské skupině Prúdy (1962), pak Varga odešel a vytvořil Collegium musicum a později vytvořili i společné album a formaci Zelená pošta. Kdysi si skupiny Prúdy a Blue Effect konkurovaly ve společném Československu na 2.beatovém festivalu, ale dnes jako starší hráči v "pokročilém " věku spolupracují a společně i vystupují.

Slunečný hrob ve filmu Pelíšky

Ještě z minulého století mám doma modrou singl  gramodesku se skladbou " Slunečný hrob " hudba Vladimír Mišík a text Jiří Smetana.

Jiná nahrávka, kterou nazval už starší Vladimír Mišík vykopávkou :-) Pro mne to je zpívající legenda a ne důchodce. Stejně tak jako nyní bezvlasý Radim Hladík hrající stále ještě skvělá sóla na kytaru.

Večernice  aneb Variace na renesanční téma - text Václav Hrabě

Stříhali dohola malého chlapečka - text básník Josef Kainar 

Personal Jesus - Blue Effect   =   Personal Jesus  - Depeche Mode

Pavol Hammel a Radim Hladík - koncert  - BRNO - St.Pekárna 2006

Concert in D - variace na Josepha Haydna - varhany Marián Varga

Modlitba za vodu  - text básník Jan Skácel - skupina Hradišťan

Myslím si, že většinu písniček i skladeb z této diskotéky velmi dobře znáte. Mnoho nahrávek nám leží doma v gramodeskách i na kazetách, ale musíme mít chuť a náladu si je poslechnout. Pak si uděláme i čas :-)

diskotéka pro pamětníky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Díky pane Štorch,zavzpomínala jsem si na svá krásná mladá léta.A písnička Slunečný hrob je nááádherná i po letech.
Hana Šorejsová
Míro, včera jsem tam byla, dostala jsem lístky jako dárek. Super atmosféra, když zahráli společně Mišík, Hammel, Varga a Skrzek, lidi šíleli a tleskali. Pak se popíjelo a dlouho, muzikanti zůstali v baru. Stalo to za to , bylo tam hodně naší generace, ale i mladých .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...