Zdraví začíná v hlavě

Zdraví začíná v hlavě

14. 4. 2015

Naše doba je náročná na duševní zdraví. Stres nás provází dnes a denně a my neumíme poznat, který stres nám svědčí a který je vstupenkou do pekla depresí. Ovšem nezpůsobuje jen duševní nemoci, ale zpočátku hlavně tělesné. Zničíte si postupně žaludek, žlučník, slinivku, játra, ledviny. Svoje šrámy utrží plíce, srdce, cévy a najednou je z těla schránka všech možných nemocí a nastává kolotoč po nemocnici. Pokud už jste skončili v nemocnici, tak doufejte, že doktor za něco stojí a pozná, kdy je to opravdu nemocný orgán, nebo neurovegetativní problém. Pokud je lékař blbec, najde třeba v žlučníku neexistující kameny a doporučí operaci. Vy pochopitelně půjdete, protože žlučníková kolika je docela bolestivý proces. Po operaci zjistíte, že tam žádné kameny nebyly a vy máte úplně stejné bolesti jako dříve. To je názorný příklad, kdy doktor nepoznal neurovegetatvní potíž a nechal vám uříznout žlučník naprosto zbytečně.

Nic na tom není přehnaného, protože právě mně se tohle stalo. Kdyby mne hned poslal k psychiatrovi, nemusela jsem přijít o žlučník, pravděpodobně bych se vyhnula depresím, protože neurovegetativní potíže jsou jejich předvoj. Za určitou dobu jsem posbírala docela dost těchto příběhů od různých lidí postižených nějakou psychickou poruchou. Takhle můžete přijít o kus žaludku, o ledvinu a další orgány, které dříve byly vaše. 

Většina nemocí je o vás, vašem postoji k životu a leností s ním něco dělat. Je pohodlnější zobnout pilulku a potlačit problémy. Ano, potlačit, protože o vyléčení nemůže být ani řeči. Tak si hýčkáte problémy, plníte kapsy lékařům, pojišťovnám, lékárnám a výrobcům léků. Je to docela bezva obchod pro všechny účastníky, tedy kromě vás.

Matka příroda se vybavila na naše nemoci naprosto perfektně, jen to chce od vás čas a trpělivost. Bylinky ani léčba stravou nezaberou hned a i tady je lepší prevence, než počkat na bolest a potom se starat, co s ní.
Nejlepší co můžete pro svoje tělo udělat, je jarní detox. Už Ježíš nám nabídl, jak na jarní očistu a proč se má držet jarní půst. Jeho 40 dní na poušti mělo smysl biblický, ale nám to ukazuje, že s jarem bychom měli zahájit 40-denní půst. Neznamená to, že budeme držet hladovku, ale jíst jen to, co náš organismus vyčistí a připraví na léto. Vyhněte se masu, ráno jsou nejlepší vločky s ovocem, lehký oběd, k večeru zeleninové saláty nebo čerstvé šťávy. S pitím to nepřehánějte, protože zavodnění organismu je škodlivé. Jako o všem tak i v pití vody platí všeho přiměřeně. Naprosto stačí příjem kolem 2 litrů denně a počítejte do toho všechny tekutiny včetně polévek, čajů, káv a podobně.

Chcete detoxikovat, tak kopřivou - úžasná bylina, co nám vyčistí organismus a k detoxikaci těla patří. Najdete ji skoro všude a nejlepší jsou mladé listy. Tento čaj je třeba pít týden 3x denně. Pak týden pauza a zase týden pití. 

Máte problém s plícemi - divizna nebo plicník lékařské vám pomohou.

Máte problém se žaludkem - zvolila bych zeměžluč a mátu.

Máte problém s ledvinami - zlatobýl, jalovec a petržel vyčistí zanesené ledviny

Máte problém se slinivkou břišní – máta, třezalka a květ jetele lučního. 

BRAMBORA A ČERVENÁ ŘEPA - DAR OD PŘÍRODY

Kyselý organismus je základ pro  všechny nemoci   

Udělejte tělu dobře - bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý nápoj. Uleví od bolestí kloubů a zad. Bramborová štáva zvýší krevní oběh a to je dobré na vaše žíly. Protože brambora je zásaditá, tak zabraňuje nemocem srdce, pomáhá předcházet rakovině. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné. Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C, B a dále obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny.
Brambora odplavuje z těla kyselinu močovou, snižuje hladinu cholesterolu a pomáhá játrů k regeneraci. Je vhodná k léčení slinivky, ledvin, žaludku, léčí vysoký tlak a pomáhá diabetikům. Bramborová šťáva je vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny.

Na závěr brambory něco pro baculky a baculáky           

Bramborová šťáva Vám pomáhá při hubnutí - vypijte jeden šálek bramborové šťávy ráno, ještě před snídaní a potom večer 2-3 hodiny před tím, než půjdete spát. Bramborová štáva sama o sobě nemá skoro žádnou chuť a tak ji můžete namíchat s jinými šťávami, například ideální je mrkvová. 

Červená řepa

Šťávu z červené řepy raději mícháme s mrkvovou šťávou a vodou. Jinak by byla moc silná. Denně vypitá půllitrová dávka takového koktejlu by měla dobře působit proti krevním chorobám, rakovině, odvádí zplodiny metabolismu, takže působí také proti dně, revmatismu a roztroušené skleróze, pomáhá vyplavovat těžké kovy. Barviva řepy zvyšují pevnost krevních kapilár, snižují tlak krve a uvolňují cévní sraženiny. Pravidelná konzumace řepy nebo její šťávy proto chrání před aterosklerózou, mozkovými příhodami, hypertenzí a chorobami cévního systému. Řepa kromě toho stimuluje činnost jater, žlučníku, žaludku a střev.

Zkuste:

Šťávu z jedné menší řepy smíchejte v mixéru s polovinou svazku petrželky, třemi listy hlávkového salátu, třemi malými mrkvemi a stroužkem česneku. Pijte jednu sklenici denně. Pozor, samotná neředěná řepná šťáva může být příliš silná, a tak ji raději míchejte s vodou.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.