Velikonoce se blíží, tak jsem upekla pro koledníky perníková vajíčka.
Těsto:
140 g moučkového cukru
2 vejce
100 g hery
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička sody
400 g hladké mouky
citronová kůra
Na ozdobu bílková poleva. Bílek utřeme s moučkovým cukrem.
Zpracujeme vláčné těsto, vyválíme silnější plát a vykrájíme vajíčka. Pečeme při 180 stupních asi 20 min.
Po vychladnutí ozdobíme bílkovou polevou. Tyto perníčky vydrží dlouho vláčné. Pokud se nesnědí.
Tak veselé Velikonoce! A dobrou chuť!

Perníková vajíčka
31. 3. 2015Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.
U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.
POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.
Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.
Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?