Studená okurková polévka

Studená okurková polévka

29. 7. 2015

Nastala ta pravá okurková sezóna, a teď mám na mysli zahradnickou, ne tu novinářskou. I když meteorologové slibují, že už nebudou taková vedra, mohla by vám přijít k chuti studená okurková polévka.

Budete potřebovat:

1,5 litru kuřecího vývaru
3 oloupané brambory nakrájené na kostky
1 cibuli
2 dkg másla
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 kelímek 12% smetany
1 kelímek bílého jogurtu
1- 2 stroužky česneku
pepř dle chuti, sůl
1 okurku
kopr

Postup:

  1. Rozpustit máslo a na něm zpěnit pokrájenou cibuli - nesmí zhnědnout

  2. Přidat brambory, bobkový list, nové koření – chvíli restujeme

  3. Zalít vše připraveným vývarem, vložit česnek

    Vaříme 10 – 15 minut. Poté vyndáme koření a polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme smetanu a polévku přivedeme k varu, odstavíme z plotny a za občasného promíchání polévku vychladíme. Pokud ji chceme opravdu studenou, vložíme ji do lednice. Do studené polévky rozmícháme kelímek bílého jogurtu + jemně nastrouhanou mladou okurku, dle chutí opepříme, osolíme a přidáme nasekaný kopr.

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

20%

Nikdy, maso nejím

19%