Je podzim, ovoce sklizené ve sklepě, nic nebrání tomu, abychom předcházeli zimnímu nedostatku vitaminů. A když se přidá chuť na něco dobrého, mohou pomoci jablíčka. Jak? Upečeme si střapatý koláč.
Ingredience
 15 dkg mouky
 12 dkg cukru
 12 dkg másla
 3 žloutky
 3 lžíce smetany
 0,5 balíčku prášku do pečiva
 5 bílků
 0,5 kg jablek
Postup
 Do pěny umícháme žloutky s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a smetanu. Do hladké hmoty přidáme prášek do pečiva, pšeničnou mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme opatrně asi na tři prsty do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče. Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky a zapícháme stejnoměrně do těsta. Poprášíme cukrem se skořicí a pečeme. Jemný koláč krájíme ještě teplý otřeným nožem namočeným v horké vodě. A je to mňamka.
Dobrou chuť!
 
		 
								 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								