Na Pekárně - gurmánský zážitek!
FOTO: www.napekarne.com

Na Pekárně - gurmánský zážitek!

8. 4. 2016

V Čakovičkách, malé obci  kousek od Prahy, je útulná hospůdka Na Pekárně. Její majitel a šéfkuchař Václav Frič zde žije s manželkou a dvěma dětmi. Pan Frič má své krédo: "Mám hospodu tam, kde končí záda a začínají nohy, ale dělám práci, která mne baví, a lidem rozdávám radost a štěstí."                                    

Tak až například při návštěvě Prahy zbyde čas, zajeďte si na typicky český oběd či večeři (Pražáci mohou využít dopravy MHD - bus 351 od metra "C" Letňany). 

Ale pozor, návštěvu si raději předem rezervujte - jezdí sem přátelé až z Moravy - a zejména o víkendu bývá zcela obsazeno. Tady je kontakt:  www.napekarne.com.         

K této stručné informaci přeji všem gurmánský zážitek a DOBROU CHUŤ!                        
                                                                
Několik rad pana šéfkuchaře
TUKY:  používá pouze vepřové sádlo, máslo, olivový olej         
ŘÍZEK: smaží zásadně na sádle, musí "plavat" = zatáhne se a nenabere tolik tuku        
TATARÁČEK: ze svíčkové NE - je suchá, zbytečně drahá a škrábání je přežitek. Stačí 2x pomlít hovězí zadní!     
TOPINKA: též musí v pánvi plout! Pak není jako "dříví".           

Pan Václav Frič stíhá i učit v PRAKULu (Pražský kulinářský institut), vydává knížky o vaření, je nejen odborník na českou kuchyni, ale např. 7násobný mistr ČR v loupání ústřic (přestože ČR moře nemá).                                                                                                

Škoda, že nemohu opsat obsáhlý článek z regionálních novin, ale návštěva přesvědčí lépe.

jídlo Ověřeno seniory restaurace
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

19%