Můj nejlepší recept: Piškotová roláda - rychlá a vždy se podaří
Ilustrační foto: autorka

Můj nejlepší recept: Piškotová roláda - rychlá a vždy se podaří

27. 10. 2016

Potřebujeme 5 vajec, 7dkg moučkového cukru + 3dkg moučkového cukru, 7 dkg polohrubé mouky, citronovou kůru, 3dkg másla.

Připravíme si plech s pečicím papírem, navážíme potřebné suroviny, zapneme troubu a pak…..

1.  Z 5ti bílků se 3 dkg cukru ušleháme tuhý sníh.

2.  Žloutky se 7 dkg cukru ušleháme do pěny.

3.  Do žloutkové hmoty lehce vmícháme sníh s moukou a nakonec rozpuštěné, prochladlé máslo

4.  Těsto vlijeme na pomaštěný  a moukou posypaný pečicí papír  - na plechu, (já používám folii na pečení).

5.  Pečeme v dosti horké troubě 7 – 10 minut. V horkovzdušné troubě peču 7 minut při 180 stupních.

Hned po vyndání z trouby piškot potřeme dobrou marmeládou (ta dnešní je s domácím borůvkovým džemem) a srolujeme.

 

 

Zúčastněte se soutěže "Můj nejlepší recept". Uvařte, vyfotografujte a popište postup vašeho oblíbeného pokrmu - polévky, minutky, dortu, prostě jakéhokoli jídla, které byste rádi doporučili našim čtenářům. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 43. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.