„Čerstvé“ mořské ryby
bývají často rozmrazené

„Čerstvé“ mořské ryby
bývají často rozmrazené

13. 9. 2012

Na jídelníčku by ryby rozhodně neměly chybět, otázkou ale je, jak poznat kvalitní a čerstvé maso a nenakoupit rozmrazené ryby, které se za čerstvé jen vydávají. Na českých pultech to bohužel není nic výjimečného.

Jistě nejproblematičtější je nakupovat kvalitní mořské ryby. Každý úlovek by měl mít certifikát čerstvosti, který zaručuje, že mezi výlovem ryby a dobou, kdy se dostane na pulty, neuplynulo více než 24 hodin. V některých případech jsou ale nabízené ryby staré týden nebo dokonce i deset dní. To ovlivní kvalitu produktu a samozřejmě i jeho chuť, upozorňují odborníci.

„Některé druhy ryb jsou navíc na skladování choulostivější, a tak může být běžná praxe při jejich uchovávání skutečným hazardováním se zdravím. Zároveň je na trhu hodně rozmrazených produktů, jako jsou například pangas, kalamáry, chobotnice a různé filety,“ potvrdil Marko Šuto, majitel společnosti chorvatskeryby.cz, podle kterého by měly být rozmrazené ryby od čerstvých na pultech výrazně oddělené a označené. Nedocházelo by tak ke klamání zákazníka.

„Nejlepší je proto nakupovat u prověřeného obchodníka,“ dodává Michaela Bartošová z firmy Original Communications.

prodej ryby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

19%