Překvapte návštěvu: namíchejte jim Aperol Spritz nebo Hugo
Aperol Spritz, kterému se také někde říká Veneziano Foto: pixabay.com

Překvapte návštěvu: namíchejte jim Aperol Spritz nebo Hugo

14. 7. 2018

České bary a restaurace ovládlo oranžové pití – italský Aperol Spritz, stále populárnějším se stává také nápoj Hugo. Už jste je ochutnali? 

Sytá barva, výtečná chuť, osvěžující bublinky a šťavnatý pomeranč. Máloco dokáže osvěžit v teplých dnech jako právě tento nápoj. Aperol Spritz se prý začal míchat v 50. letech 20. století, svoji charakteristickou nahořklou chuť získal díky výtažkům z rostlin, bylin a pomerančů. Zde je návod, jak nápoj připravit.

Aperol Spritz
6 cl šumivého vína
2 cl sody
4 cl aperolu
1 plátek pomeranče
kostky ledu
Sklenici naplňte ledem. Ten zalijte aperolem, šumivým vínem a sodou. Nápoj se ozdobí plátkem pomeranče.  

HUGO
Méně slavným sourozencem Aperol Spritzu je nápoj Hugo, který namíchal barman v regionu Jižní Tyrolsko na severu Itálie. Do nápojového lístku si ho připisuje stále více českých restaurací. Ten se dělá ze šumivého vína, sirupu z černého bezu a mátových lístků.
15 cl šumivého vína
2 cl sirupu z černého bezu
trocha sody, máta
Jemně smícháme všechny přísady, přidáme dvě až tři kostky ledu a vinnou sklenku ozdobíme plátkem citronu.  

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

20%