Potřebujeme: 
250 g dětských piškotů 
125 g másla 
250 g tvarohu 
250 g dolnopaseckého sýru nebo jiného smetanového sýru
400 g dýně hokaido 
100 g zakysané smetany 
175 g cukru moučka 
3 vejce  
Postup: 
1. Dortovou formu o průměru 26-30 cm vyložíme pečicím papírem. Piškoty rozdrtíme v robotu najemno a přidáme měkké máslo. Vzniklou hmotu důkladně promícháme a upěchujeme do dortové formy. Uhladíme povrch a vytvarujeme nižší okraj. Na chvíli dáme do lednice. 
2. Dýni hokaido nakrájíme na plátky nebo kostky a pečeme při teplotě 180 °C 20 minut. Pak dáme zchladit. Vychladlou ji rozmixujeme v robotu na dýňové pyré. 
3. Sýr a tvaroh vyšleháme s cukrem, smetanou a vejci a pořádně promícháme s dýňovým pyré. Horkovzdušnou troubu si mezitím předehřejeme na 160 °C. 
4. Vše vložíme do formy na připravený piškotový základ, uhladíme a pečeme zhruba 45 minut, až se střed koláče jen jemně chvěje. Po vypnutí trouby v ní necháme koláč ještě zchladnout, aby se nepotrhal. 
5. Cheesecake nařežeme na klínky, ozdobíme a podáváme.
"Dýně je zajímavá nejen chuťově, ale i barvou, takže umí hezky rozzářit servírovaný pokrm,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař hotelu Lanterna, který recept připravil!
 
		 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								