Zázvorové kapsle ocení i lidé s citlivým žaludkem
FOTO: Kitl.cz

Zázvorové kapsle ocení i lidé s citlivým žaludkem

20. 11. 2018

K posilování imunity, udržení normální hladiny tuků a cukru v krvi i k zajištění normální funkce trávicího a oběhového systému. Zázvor lidé užívají dnes a denně.

Čerstvý, formou kapslí, koření nebo třeba jako sirup na přípravu čaje. S jeho účinnými látkami pracují i lékaři. Ti nejlepší letos vyvinuli speciální zázvorové kapsle s názvem Eligin. A díky nim mohou z přínosů zázvoru těžit i lidé, jimž chuť nebo palčivost kořene brání v jeho pravidelné konzumaci.

Zdravotních přínosů, jež zázvor přináší, je bezpočet. V minulosti byl tento nenápadný kořen dokonce považován za lék na veškeré neduhy. A tradiční indické lékařství Ajurvéda jej dokonce doporučuje užívat každý den, aby se zlepšilo trávení i transport živin v těle.

Díky moderní medicíně víme, že kouzlo zázvoru se skrývá ve dvou účinných látkách – gingerolu a shogaolu. A čím více těchto látek má, tím je účinnější. Teorie je snadná. Ovšem problém nastává, pokud chceme kvalitní zázvor užívat. Ne každý kořen, který seženeme na trhu či v supermarketu, jich totiž bohužel obsahuje stejné množství. V kvalitě bývají ohromné rozdíly. Za ně může například geografický původ suroviny anebo načasování sklizně. Faktory, které běžný Čech nemá šanci kontrolovat.

Zázvor zahřejte!

Úplně bezmocní ale nejsme. Na množství účinných látek má vliv i způsob, jakým zázvor v kuchyni zpracujeme. Pokud chceme vytěžit maximum, je lepší ho tepelně zpracovat. Tím se totiž aktivují účinné látky. Přidáním vitamínu C se toto působení ještě umocní. Horký zázvorový čaj s citronem si tedy svoji popularitu vysloužil zcela právem.

Pokud si chcete dopřát opravdu kvalitní zázvor během celého období chřipek a nachlazení, sáhněte po kapslích. Kitl Eligin BIO vyvinula jablonecká firma Kitl ve spolupráci s předními českými lékaři. Jde o kapsle, které obsahují pouze výjimečně silný zázvorový prášek a právě vitamín C. Díky technologii zvané elicitace, která nahrazuje tepelné zpracování, se jim podařilo aktivovat na maximum účinné látky obsažené zázvoru.

Lidem, kteří jsou citliví na žaludek nebo jim nedělá dobře palčivá chuť zázvoru, bude vyhovovat speciální materiál, ve kterém jsou kapsle uzavřené. Takzvaný enterosolventní obal se totiž rozkládá až ve střevě. Tedy přesně tam, kde sídlí většina naší imunity. A hlavně daleko za žaludkem, který by mohl kvůli silné dávce zázvoru protestovat.

Kitl Eligin BIO koupíte na eshopu www.kitl.cz.

zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

20%

Nikdy, maso nejím

19%