Pro maminku: Karolína Kamberská - Každý den je svátek 
Gastronomická novinářka a televizní kuchařka Karolína Kamberská je přesvědčená, že každý den může být malou slavností, pokud chceme... Shromáždila recepty, které může každý využít při domácích oslavách, ale i naopak – dodat díky nim slavnostní lesk i běžnému dni. Pečlivě napsané Karolíniny recepty jsou jednoduše zvládnutelné i pro nezkušené nebo unavené kuchaře a kuchařky. Zkuste to. Udělejte z každého dne malý svátek. A z velkých svátků udělejte nezapomenutelné slavnosti.  
Pro kamarádku: Jana Vlková - Květinová kuchařka 
Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. V knize se také dočtete, kam a kdy se na „lov“ kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti.  
Pro tatínka: Velká kniha o kávě Petry Davis Veselé 
Milovníky kávy rozhodně nezklamete čtivou a praktickou Velkou knihu o kávě baristky Petry Davies Veselé, která se s fotografem Davidem Židlickým vydali přímo na plantáže i do kaváren celého světa. Nejrůznější techniky přípravy kávy představují v knize také zajímaví kavárníci, zakladatelé pražíren a další…  
Pro dědečka: Kniha o pivu Pavla Borowiece a Marcely Titzlové 
Odborníci na pivní téma nás spolehlivě provedou od ochutnávání piva (jeho objevování coby úžasného nápoje s mnoha vlastnostmi) a rozpoznávání stovky pivních stylů přes české i zahraniční pivovary až po rozehrání chutí pivního nápoje jako součásti slané i sladké kuchyně.  
Pro babičku: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové
Novinářka Jitka Rákosníková dala dohromady 40 receptů, jejichž hlavním mottem je průvodce pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů.   Pro neteř: Pavel Pospíšil - Moje cesta k Michelinu Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti.   
Pro neteř: Pavel Pospíšil - Moje cesta k Michelinu 
Uznávaný expert na gastronomii, televizní kuchařská hvězda a také první československý držitel michelinské hvězdy Pavel Pospíšil vydává kuchařku s názvem Moje cesta k Michelinu. V ní najdete 64 unikátních receptů z cest i vyprávění jeho poutavého životního příběhu. V osmi kapitolách tak naleznete recepty z Německa, Švýcarska, Slovenska, Francie, Mallorky, ale i tradiční pokrmy z rodné Moravy. Každý recept je doplněn informací o časové náročnosti.   
Pro strýčka: Tommy Myllymäki – Maso 
Máte ve svém okolí opravdového “masožravce”? Nová kuchařka oceňovaného švédského šéfkuchaře Tommyho Myllymäkiho přichází se stovkou receptů, v níž razí několik zásad: konzumovat masa méně, ale za to kvalitnější kousky, jíst více zvěřiny a naučit se pracovat s nejrůznějšími částmi masa. Ochutnejte delikatesy, jako jsou vepřové kotlety s blumami a čekankou, vynikající švédské masové kuličky nebo třeba kuře grilované v celku s citronem a tymiánem.
 
		 
                         
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								