Jak? Jednotlivé suroviny jde často nahradit těmi zdravějšími. Mouku můžeme použít celozrnnou nebo špaldovou, třtinového cukru trochu ubrat a jako tuk použít ghí (máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla, který skvěle chutná i voní), které se navíc nepřipaluje.
Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé čokolády
 Suroviny na košíčky: 
200 g špaldové mouky
 80 g přepuštěného koko Ghí 
 20 g cukru
 sůl
Postup: 
 Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a Ghíčko. Pomocí nože ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček.
 
Skořicový krém
 tuhá část plechovky kokosového krému
 1 lžíce skořice 
 koření: špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu, nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
 Příprava krému: 
 Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme košíčky.
 
Krém z bílé čokolády
 tuhá část plechovky kokosového krému
 1/2 tabulky bílé čokolády
 1 lžíce vanilkového extraktu
 1 lžíce citrónové kůry a šťávy
 Příprava krému:
 Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citrónu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté naplníme košíčky. 
 
		 
								 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								