Ingredience :
30g čerstvého zázvoru, 50g másla, 30g cukru, 2 plné lžíce medu,50g sezamových nebo slunečnicových semínek, 125g mandlových lupínků
Postup :
Asi 30g čerstvého zázvoru oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme asi 50g másla, 30g cukru /není nutný/ a dvě plné lžíce medu.Postupně přidáváme sekaný zázvor, asi 50g sezamových nebo slunečnicových semínek, můžeme je i namíchat, a 125g rozdrcených mandlových lupínků. Restujeme a mícháme asi 5 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 200 st. C a na plech vyložený pečícím papírem /důležité/ děláme voňavé hromádky kávovou lžičkou. Pečeme dozlatova 8-10 minut. Je to cukroví, které se dá zdravotně obhájit a svou sladce pikantní chutí vás příjemně překvapí.
Mandlové florentýnky se zázvorem
2. 12. 2012Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden
Před dvěma týdny jsme cestovali po Africe, tento týden si dáme další kontinent, a to Asii. Co o ní víte? To prozradí náš vědomostní kvíz.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak je to u vás s pečením cukroví? Pečete rádi, anebo si cukroví raději koupíte?
Vánoční cukroví peču rád(a), dělám ho pro celou rodinu
Cukroví peču, ale už ne tolik jako dříve
Už moc nepeču, jen pár vybraných druhů
Už vůbec nepeču, buď si cukroví koupím nebo dostanu od rodiny
Vánoční cukroví nepeču, ani nekupuji, vůbec ho nejím