Sladký toast nebo ovesná kaše posypané skořicí chutnají tak dobře, že je těžko uvěřit v nějakou zdravotní prospěšnost tohoto nenápadného hnědého prášku. Ve skutečnosti ale jde o jedno z nejmocnějších léčivých koření. Skořice se nejvíc proslavila svou schopností zlepšit hodnoty hladiny cukru u osob s cukrovkou. Některé z jejích přírodních složek zlepšují účinek inzulinu. Nedílná součást jablečného závinu dokonce může předcházet vzniku krevních sraženin, což je obzvláště důležité.
Stejně jako řada dalších druhů koření má i skořice antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ukázalo se, že se kromě jiných vypořádá s bakterií E coli. Výzkumníci dokonce objevili, že je bohatá na antioxidanty polyfenoly, což je další důvod, proč je prospěšná. Obsahuje také hodně vlákniny (ostatně pochází z kůry stromu) a u některých osob dokáže tlumit pálení žáhy.

Skořice zlepšuje hodnoty
hladiny cukru u diabetiků
10. 6. 2013
Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci