Jaro se pomalu, ale jistě přibližuje k létu, dny se prodlužují, slunce láká do přírody a nám se nechce trávit večery u sporáku zdlouhavou přípravou večeře? Vyzkoušejte párky nikoliv ohřívané nýbrž v kabátku pečené.
Párky v bramborovém kabátku
Ingredience: 
 Jemné párky
 200 g brambor
 200 g hl. mouky
 100 g tuku na pečení
 1 vejce 
 1 lžička prášku do pečiva, 
 žloutek na potření, 
 drcený kmín na posypání 
 sůl, mouku na vál
Postup:
 Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce a tuk. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát a krájíme na proužky široké asi 2 až 3 cm. Do každého proužku těsta zabalíme nožičku párku, potřeme žloutkem a posypeme drceným kmínem. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme do růžova.
Pro ještě rychlejší variantu použijeme těsto listové. Podáváme teplé i studené, s hořčicí i kečupem a je to mňamka.
Zbude-li vám těsto, jak bramborové tak listové, připravte si výborné tyčinky k vínu nebo k hokeji u televize! Vyválejte plát a rozkrájejte na proužky. Na plechu potřete žloutkem a posypte dle chuti kmínem, mákem…
Dobrou chuť!
 
		 
                         
                         
                         
                         
							 
							 
							 
							 
							 
							 
					 
					 
					 
					 
					 
             
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								