Takové hezké Vánoce
15. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
25.1.2015 22:38
Tento ale mé pozornosti neunikl,ba naopak mě inspiroval.Pozvali jsme k štědrovečerní večeři souseda,který je sám a moc se mu zrovna nedaří,a bylo to příjemné.Měla jsem dobrý pocit z dobrého skutku.mm
Marie Foltýnová
25.1.2015 22:13
Moc hezký příběh.Je smutno samotnému člověku a tím více samotu cítí v tak významné svátky,jako jsou Vánoce.Bylo to od Vás moc hezké.
František MENDLÍK
16.12.2014 07:18
Ve své profesi výpravčího vlaků jsem Vánoční svátky dost flákal. Svátky a pátky se mi slily do jedné masy a kolikrát rodina včeřela odpoledne a já jsem pak jel na noční. Jednou jsem sloužil na štědrý den denní směnu. Cestou domů ve vlaku jsem byl jedním z nemnoha cestujících. A jak tak procházím vlakem, narazil jsem na osamělou ženu, známou v obci jako Bába čert, nebolio čertice. Byl rozhádaná s celou vesnicí, vynadala kdekomu. Bába seděla osamělá tak jsem si přisedl. Byla naměko. Pak mi vyprávěla svůj životné příběh se slzami v očích. Poslouchal jsem beze slov a nakonec ji pohladil. Od té doby se čas od času objevil na chodbě mého rodinného domu pomeranč!
Hana Rypáčková
15.12.2014 19:05
Krásný příběh.Starý zvyk je , prostřít ještě jedno místo u stolu pro kolemjdoucího .Jako dítě jsem si na volnou židli posazovala oblíbeného medvěda.Býváme na Štědrý den sami dva a máme také prostřeno pro třetího.Co kdyby?Ale nikdy nikdo bez oznámení nepřišel.Ve dvoře našeho domu bydlel starý pan Horáček ,kožišník a vycpavač zvěře .Maminka ho zvala, ale pak mu donesla porci večeře a cukroví, byl zalezlý, jak starý jezevec.
Zuzana Pivcová
15.12.2014 18:41
To je obdivuhodné. A naopak jsou lidé, kteří si k sobě nevezmou na vánoce ani své staré osamělé rodiče.
Libuše Křapová
15.12.2014 17:24
Milá vánoční a příkladná vzpomínka. Opravdu, jak málo stačí, aby bylo všem pěkně :-)
Eva Balúchová
15.12.2014 15:43
Moc pěkný dojemný příběh.Udělali jste jednoho člověka šťastným.A nejen jeho,i vám to určitě udělalo radost.
Jana Šenbergerová
15.12.2014 15:05
A stačilo by tak málo, aby i opuštění lidé byli šťastní.
Moc hezký příběh ze života. Jsem ráda, Liduško, že jsme se mohly setkat alespoň virtuálně. Zatím ...
Marie Magdalena Klosová
15.12.2014 14:23
Lidmilko,příběh jako z jiného světa.Zvlhly mi oči.Krásné Vánoce! mm
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci