Bosou nohou do hadího hnízda
aneb o smyslu masopustu
3. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
4.3.2015 15:05
Už jsem zde psala, asi na chatu, že u nás se tradice masopust. veselí obnovila, i když se to nekoná dle kalendáře správně. I letos jsem měla v úmyslu jít, bylo navíc krásně, a já na to zapomněla a pracovala na zahradě. Asi to bylo pěkné jako vždy, i když nových masek prý nepřibylo. Čekám, až se na měst. webu objeví fotky.
Jana Šenbergerová
3.3.2015 19:44
Pěkné! Masopust jsem zažila dvakrát až v dospělosti, když jsem v době masopustu navštívila svá vnoučata.
Zdeněk Huspek
3.3.2015 18:16
Děkuji za komenty. Tady na Chodsku se masopust drží hodně a hojně, i když se v souladu s dobou omezuje spíš na ten průvod. Ale pořád to ti s maskami dělají rádi a ti doma je rádi vidí. A masopust z mého dětství budu muset popsat zvlášť, to bylo taky fajn.
Hana Šorejsová
3.3.2015 17:08
Zdeňku, opravdu povedené, masopustní průvody si pamatuji ze svého dětství...
Hana Rypáčková
3.3.2015 16:53
Pěkné zamyšlení.Stále tyto tradice přežívají, hlavně v malých obcích a je to dobře.Ovšem zpumprdlíkovat se je nadmíru možné!!!
Alena Várošová
3.3.2015 13:20
Je to moc dobře,že se nezapomíná na tradice a stále se dodržují i když na některých místech úplně vymizely.
Jana Drobňáková
3.3.2015 09:55
Aj u nás obdobie od Popolcovej stredy po Veľkú noc je bez hlučných zábav a plesov. Deň pred začiatkom pôstu sa pochováva basa. :)
Zuzana Pivcová
3.3.2015 09:32
Vzpomínám si, jak mě děti z obce, kam jsem na počátku učitelské kariéry jednou týdně jezdila učit němčinu, uprosily, abychom se místo výuky šli podívat na masopustní průvod u nich. Bylo to moc fajn. Váš článek je milý a tematicky zasvěcený.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci