Svět na dohled (pokračování)
11. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Várošová
12.3.2015 16:58
To neznáte děvčata,že za ochotu na žebrotu. Z naší starší generace,jsou ještě takové,co rádi sousedům vypomohou,ať již z nákupem , s obědy,či s úklidem.No paní Evo,asi Vám bylo toho člověka líto a vidíte,jmísto aby Vám byl věčný, akorát Vás využíval.Někdy na to vše přijde člověk pozdě.
Libuše Křapová
11.3.2015 20:31
Holky, jste dobré ženské. všude se píše jen o těch, kteří nepomáhají, ubližují a tak podobně. Kdo se kdy zaměří na vás, pečovatelky a pomocnice z dobrého srdce? O vás by se mělo psát a vám by se mělo poděkovat. Tak to vezměte aspoň ode mne, že si vás cením.
Eva Mužíková
11.3.2015 19:36
Hani, včera jsem sem pozvala sociálku a vše jim řekla. On nemá příbuzné. Bude se žádat o umístění do DD, když ta žádost do domova s peč. službou zatím nevyšla... Psychiatr mi navrhl, že by mu nechal navýšit příspěvek na péči abych se o něj starala.... ANI NÁHODOU, to bych se nejdřív musela pominout na rozumu...
Hana Rypáčková
11.3.2015 18:52
Pepa už potřebuje celodenní dohled .Stejně už jenom kouká z okna.Tam chybí IQ.Ať se stará někdo z rodiny.Nebo DD. Obdivovala jsem tě, jaku máš trpělivost.To není už sousedská výpomoc, to je otročina.
Eva Mužíková
11.3.2015 17:59
Trochu si zde s dovolením " přihřeji polívčičku". Jsem člověk, který rád pomůže, ale moje ochota už hraničí s blbostí. Sousedovi /70/ jsem mimo dovozu obědů a příspěvku na péči vylítala příspěvek na bydlení.. 2.460,-Kč. Opakovaně jej vždy po obdržení peněz navštěvují nepřizpůsobivé mladé ženštiny.... / v říjnu mu jedna ukradla 45.000,-Kč z povlaku polštáře/ Tak jsem se včera konečně naštvala, hodila jsem mu na stůl nevyplněné dubnové žádosti na příspěvek s tím ať si požádá o vyplnění a hlavně následné vysezení několikahodinové fronty na Úřadu práce, některou z těchto těšitelek... Člověk rád pomůže, ale dělat vola, to už NE.
Marie Magdalena Klosová
11.3.2015 13:25
Lidmilko,nezklamalas! Ani láskyplně a mile napsaným příběhem,ani svým postojem.Myslím,že pan S. nadále sleduje Tvou životní dráhu z pozice ochránce.Zůstáváš stále jeho "světem na dohled".mm
Hana Rypáčková
11.3.2015 13:22
Myslím, že ani ve městech nebyly za mého dětství lidé k sobě tak nevšímaví. Maminka také stařečkům z vnitřního domu pomáhala.
Marie Novotná
11.3.2015 12:55
Tohle mi připomělo moje mládí.Chodila jsem nakupovat starší obézní ,,prima"babičce-sousedce.Později se maminka starala o pána ze sousedství,který měl jen staré sourozence a bydleli daleko.Zařídila mu obědy,které mu nosila,ale později jí začal obviňovat,že mu sebrala peníze.Mockrát to obrečela,Později se peníze našly v klobouku pod podšívkou ve skříni.Byl chudák nemocný a ke konci i zlý.Bylo by to na dlouhé povídání.
Alena Vávrová
11.3.2015 11:44
Velmi silný příběh dvou zdánlivě náhodně se potkajících silných lidí, nutící k zamyšlení. Věřím na to , že kohokoliv v životě potkáme, je dáno již předem. Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci