Oslavte Mezinárodní
den štěstí. Úsměvem!
20. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
20.3.2015 20:15
Štěstí - co je štěstí ? Muška jenom zlatá . Štěstí je, když jsme - alespoň občasně spokojeni duševně i tělesně. Vlna žití přinese, odnese, přinese ...
Jana Šenbergerová
20.3.2015 19:42
Kdybychom byli šťastní pořád, přestali bychom štěstí vnímat.
Prožitá bolest zvětšuje hloubku radosti a štěstí.
Pro mě je štěstí stav mysli, který si mohu nastolit kdykoliv bez ohledu na okolnosti.
Eva Krausová
20.3.2015 18:35
Dlouhodobá spokojenost, to by se mi tedy líbilo moc. Štěstí vidím v malých, obyčejných okamžicích, třeba i v tom, že dnes měli v květinářství pomněnky, které mám moc ráda, jako je milovala i má maminka.Kdoví, třeba mi je "poslala" právě dnes z království nebeského...
Libor Farský
20.3.2015 15:50
Štěstí je jen muška zlatá. Buďme vděčni okamžiku, kdy na nás usedne, aby si na chvilku odpočinula. Má toho ještě tolik na práci!
Miroslav Štorch
20.3.2015 14:38
V angličtině je fráze. "Keep smiling" - volně přeloženo - Držet úsměv. Když se nad něčím usmějeme, nebo s někým zasmějeme, tak máme lepší náladu, i když nás něco bolí a mám starosti o nemocné blízké. Mám vždy radost z písničky geniálního skladatele a zpěváka Bobby McFerrina - "Don´t woory be happy" - Nedělej si starosti - buď šťasten. https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU
který zpívá i Ave Marii
https://www.youtube.com/watch?v=14LcvpXmb74
případně si dělá legraci z Mozartovy hudby
https://www.youtube.com/watch?v=RX-HUv1QRtU
Měl jsem štěstí ho slyšet na jeho koncertu v Praze, kde zpíval i s Danem Bártou.
Hana Šorejsová
20.3.2015 13:40
To poslední od Míry Štorcha a přejaté od Waldemara Matušky je hezké : "Pro mne je štěstí stav dlouhodobé spokojenosti" a je to tak.
Miroslav Štorch
20.3.2015 13:34
Dnes máme štěstí, že zatmění Slunce je jen dočasné a ne trvalé. Kdyby po dopadu asteroidu byla hustá oblačnost, tak bychom Slunce neviděli několik měsíců či let. Mnoho lidí může pojem štěstí chápat velmi odlišně. Máme štěstí, že se u nás nestřílí jako v Doněcku. Nemáme tady nákazu ebola. Nemáme takovou životní úroveň jako v Německu, kde pracuje už 5 let můj syn. Ale můžeme být přesto šťastní a spokojení s tím - co máme. Někteří jogíni dosahují nirvány a jiní sámadhi-osvícení. Můžeme žít spokojeně i bez toho. Waldemar Matuška definoval štěstí jednoduchými slovy : "Pro mne je štěstí stav dlouhodobé spokojenosti." Takové vyjádření se mi líbí.
Alena Tollarová
20.3.2015 12:56
Mezinárodní den štěstí? Člověk žasne, co všechno má svůj den v kalendáři. Asi to někdo potřebuje. Já si svoje štěstíčka užívám bez ohledu na den. Zrovna dneska - ráno přišla vnoučata= štěstí; odvedl si je tatínek=štěstí, odpoledne přijedou druhá vnoučata-štěstí, v nedělí odjedou=ještě větší štěstí, za chvíli půjdu ozdobit dort manželovi k narozeninám=budu přitom šťastná. Teď jsem viděla svoji fotku na Fotu dne=štěstí. A tak to jde den za dnem. Jasně, někdy taky pláču.
Jiří Libánský
20.3.2015 11:26
Jsou chvíle kdy pocit nezměrného štěstí je tak intenzívní, že mi úplně vytěsní všechny ostatní pocity. Jsou to krásné chvíle, které si maximálně užívám. Ale v tom stavu se žít nedá. Život nám přináší směs pocitů. Záleží na nás o jaké pocity máme zájem a budeme proto o ně usilovat. Myslím, že jen málo lidí usiluje o pocity jako jsou např. deprese. Nestačí čekat, zda se pocit štěstí nedostaví náhodou.
Marie Magdalena Klosová
20.3.2015 10:55
Zaráží mě - "štěstí je hlavní CÍL" života?Tomu nerozumím.Krásné a přirozené je,když se člověk tu a tam skutečně cítí šťastný,bez nároků na cokoliv.Prostě je to takový nepopsatelný stav jednoho,někdy několika okamžiků.Ale být permanentně šťasten a vytknout si to za cíl?Nevím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci