Fofrtěsto pro všechno
8. 5. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
9.5.2015 19:26
Ovocné knedlíky : Už ovoce neobaluji těstem a nehážu do vroucí vody. Mám oválný parní hrnec - z těsta vytvořím mističky - naplním ovocem a uvařím v páře - pak obvyklý postup: tvaroh-máslo-cukr.
Květoslava HOUDKOVÁ
9.5.2015 19:20
Dodatek k těstu: Je to každého věc, zda těsto chce vyzkoušet nebo ne. Horší pro mne bylo, když jsem chtěla robotem zjemnit škvarky, koupené u našeho řezníka. Neviděla jsem, že ve změti škvarků jsou i drobné kousky kostí ! což by mi mohlo poškodit robot. "Zakvílel" - tak jsem hned vypla. Příště si raději půjdu koupit škvarky na Farmářský trh! (vyberou mi kousek po kousku a budou i chutné).
Jana Slavíková
9.5.2015 14:00
Paní Rypáčková, neodsuzujte předem a zkuste. Ne všechny "Hruškovy" recepty jsou špatné. Třeba tohle těsto nebo "lučina" z překapaného jogurtu, domácí termix, jablečné lívance, přesnídávka, švestkové knedlíky ze spařeného těsta, kuřecí bábovka a jiné. Připomíná některé staré rady, které jsou dnes zbytečné (např. jak udělat šlehačku z mléka a másla), některé recepty jsou velmi neobvyklé (smažená tlačenka), ale stačí si je přečíst a zamyslet se. Syrové kuřecí kůže (asi nejvysmívanější surovina) jsou sice trochu eklhaft, ale neříkejte mi, že kůže z pečeného či grilovaného kuřete není pochoutka.
Jana Slavíková
8.5.2015 08:15
Je to jeden z receptů vysmívaného Ládi Hrušky. Těsto je pružné, dá se lehce vyválet a použít na sladko i na slano. Děkuji za připomenutí :-)
Hana Rypáčková
8.5.2015 08:08
No to zkusím,suroviny se mi líbí.Pomazánkové máslo u nás nechybí,všichni po něm sáhnou.Obchod mám přes ulici,ale jen v opravdové nouzi kupuji těsto.
Zuzana Pivcová
8.5.2015 07:21
Ty jsi, Květo, šikulka, která leccos někde objeví a ochotně to poradí dalším. Někoho to třeba nezaujme, ale jiné ano. A tak se mi to líbí. Dát lidem možnost a ať se k tomu každý postaví podle svého. Díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci