Stezka korunami stromů
čeká miliontého návštěvníka

Stezka korunami stromů
čeká miliontého návštěvníka

11. 5. 2015

Stezka korunami stromů v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku překoná za pár dnů hranici milionu návštěvníků. Podle provozovatelů by mohla padnout koncem května. Stezka korunami stromů přitom zahájila provoz před necelými třemi roky. Zástupci velmi úspěšného projektu o tom informovali na tiskové konferenci, během níž společnost Lipno Servis představila i novinky pro letošní sezonu. 

Miliontý návštěvník stezky získá balíček různých výhod, mezi něž například patří zážitková dovolená v Lipně nad Vltavou pro celou rodinu. Také bude moci navštívit tři zahraniční stezky korunami stromů. „Jeden šťastlivec se tak kromě Lipna podívá do Bavorského lesa, k Baltskému moři na Rujánu nebo do Bad Wildbad ve Schwarzwaldu,“ uvedl Filip Pekárek ze Stezky korunami stromů. 

Lipno Servis připravuje pro návštěvníky pro nadcházející léto speciální hřiště pro lekce jízdy na in-line bruslích. „Půjde o zábavnou formu výuky,“ řekl ředitel společnosti Lipno Servis Petr Dušek. Mezi další novinky patří zvýšení počtu koloběžek, které si lidé mohou půjčovat. Dušek uvedl, že si zájemci budou vybírat ze dvou druhů. „Koupili jsme sjezdové koloběžky od Stezky korunami stromů i silniční koloběžky, s nimiž jezdí lidé po cyklo a in-line stezce. Kvůli velkému zájmu z loňského roku jsme rozšířili i počet elektrokol,“ řekl Dušek. 

Provozovatelé areálu připravují i další aktivity pro turisty. Například se letos opět bude konat festival kombinující kulturu a sport Lipno Sport Fest. „Uskuteční se od 15. do 23. srpna. Zájemce opět čekají výuky na in-line bruslích, cvičení nejen pro ženy, běžecké lekce a další. Veškerý program je zdarma,“ dodala manažerka společnosti Eva Černíková. 

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Na stezku jsem měla jet příští týden,ale pak jsem raděj zvolila Beskydy.Ale věřím,že se tam taky někdy podívám.
Miroslav Štorch
Stezka na Lipně i v Bavorském lese je moc pěkná, když se kolem vás houpou vrcholky stromů. Také mohu jen doporučit http://www.ceskatelevize.cz/ct24/cestovani/281019-bavorsky-les-priroda-stezky-i-zabava-pro-celou-rodinu/
Jaroslava Handlová
Tato Stezka stojí za návštěvu. Byla jsem tam loni a napsala jsem pro i60 příspěvek do soutěže (Moje léto 2014) s názvem: V korunách stromů nad přehradou Lipno (včetně fotek). Při hezkém počasí je to moc prima. Letos pojedu podobnou stezku navštívit do sousedního Bavorského lesa.
Zuzana Pivcová
O něčem podobném jsem četla prvně loni v létě při návštěvě muzea v Písku, ale vůbec jsem nevěděla, co to Stezka korunami stromů je. Teď už vím, musí to být moc hezké cestování.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden

Olympiáda! Jednou za čtyři roky! U toho musíme být! Nejen tipovačka, ale i vědomostní kvíz se tentokrát točí kolem olympiády! Tak pojďme na to!