Foto

Tropy jsou tady, ale přijdou
bouřky a prudké ochlazení

6. 6. 2015

Ideální čas pro první letošní vykoupání. Česko zažije tropický víkend, v jehož závěru ale přijdou bouřky a místy dokonce krupobití. Poté by se mělo výrazně ochladit.

„Na Slapech mám na teploměru 30 stupňů, a to jsem na vodě. Přehrada má skoro dvacet. Už jsem tam byl třikrát a voda je krásně čistá a osvěžující,“ hlásil nám náš čtenář Tomáš Horáček ze svého hausbótu u Ždáně.

Teploty by na některých místech, například na jižní Moravě, mohly atakovat 33 stupňů Celsia. Lékaři proto tradičně doporučují dodržovat přísný pitný režim a nevystavovat se přímému slunci. Použití ochranných krémů s dostatečným UV filtrem, pokrývek hlavy a slunečních brýlí by mělo být samozřejmostí.

„Pravděpodobně půjde o první letošní tropický víkend, proto by se zejména starší lidé měli vyhýbat delšímu pobytu na přímém slunci. Deku u vody si dejte určitě do stínu,“ upozornil dermatolog Petr Macháček.

Současné horké a suché počasí zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Lidé by proto neměli v přírodě rozdělávat oheň, kouřit, používat přenosné vařiče či jiné zdroje otevřeného ohně, varoval Český hydrometeorologický ústav.

Zvýšenou pozornost je třeba věnovat také oblíbenému grilování na chatách a zahradách.

Jste v přírodě, na chatě, chalupě nebo na zahradě? Napište nám, jak je u vás.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Tak, tak, krásný a horký den, já jsem pracovala sice ve stínu a často se zašla zchladit do baráčku, ale včas jsem to venku zabalila a zůstala pěkně v chládečku a koukala v TV na letadýlka. Pak mě i dřímota na chvíli zmohla, aspoň jsem byla čilá, když přijela návštěva - moje milá vnučka, čerstvá inža, s přítelem, bráškou a psíkem a hned bylo rušno. Grilovali jsme a tak trochu slavili a dočkali příjezdu rodičů z práce, ti byli z toho vedra úplně vyšisovaní. S večerem se sice zatáhlo, ale kdoví, raději jsem pozalívala.
Soňa Prachfeldová
Lidičky, byl to krásný den, dopoledne s Jitkou, Evkou, Radkem a kouzelným Bertíkem na Ještědu. Naši účastníci zájezdu po poledni se rozprchli po Liberci, ZOO, botanická, hospůdky a řeknu Vám, hic hrozný, zpět jsme byli skoro uvaření, autobus trochu zlobil, poslali pro nás jiný, konala se překládka, ale už blízko domova . Opět musím konstatovat, že díky založení portálu i60, poznáváme řadu milých lidí, přátel, vrstevníků. Díky I60!
Naděžda Špásová
Byli jsme od dopoledne na zahradě, takže 25-26 stupňů to jistilo. Náš minibazén 2x2 m ale přišel opravdu vhod. Na lehátku už to tak příjemné nebylo. Steaky k obědu byly moc dobré, navrch káva a ovocný koláč (koupený) to krásně vyvážily. Prostě hezky strávený den s rodinou včetně psů. Teď se sem podle radaru něco plíží, barometr ukazuje kolem 30 stupňů. Hezkou neděli všem.
VANDA Blaškovič
..Lucko, opři se do ní!! Zkus ji zastavit. Ležíme ve stínu na terase a fandíme. Bohužel, právě čistá hra.
Eva Mužíková
Na balkoně 36stupňů, v bytě příjemný chládek, 23ˇˇ...Před hodinkou jsme se vrátili ze setkání se Soňinými seniory a také s Caklovými. Sraz byl pod Ještědem, díky Jitčiným vynikajícím organizačním schopnostem, jsme se všichni našli. Pak hurá lanovkou na vrchol, tam asi hodinku kochání pohledem do kraje. Foukal příjemný vítr, tak jsme já i Bertík vše zvládli. Domů jsem nesla plnou tašku sazenic květin od Soni, pěkně jednotlivě zasázených do kelímků... To už začínal být pořádný pařák, tak jsme šli domů stínem parku... Nyní oba plni krásných zážitků reklaxujeme...pa pa
Alena Tollarová
V panelákovém bytě je zatím snesitelně. Odpoledne nejspíš vyrazíme na zahrádku s nějakými těmi klobáskami v ruksaku. Díky za stín velké třešně, kde se báječně posedává.
Jana Šenbergerová
Tak u nás už je 24 stupňů ve stínu. Po obědě mizíme na zahrádku našich přátel, kde bývá pravidelně mnohem víc, protože je v závětří a pálí na ni slunce od samého rána. V domě je ale spíše zima, takže i bez vody je kde se ochladit. Pár minut budeme chytat bronz a pak někde ve stínu lelky. :-) Mějte se krásně a raději nic nepřehánějte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden

Olympiáda! Jednou za čtyři roky! U toho musíme být! Nejen tipovačka, ale i vědomostní kvíz se tentokrát točí kolem olympiády! Tak pojďme na to!