Ilustrační foto: Freepik
Senioři patří do restaurací
5. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
5.7.2015 11:20
Krásný a zajímavý článek. Všichni to tak nějak cítíme a není nám tato situace cizí. Ale dnes máme daleko více možností než třeba naši rodiče, ale jsme také náročnější. Už nám nepostačuje pouze klábosení se sousedy na lavičce před domem. A proto obdivuji každého z nás, co si našel třeba až v důchodu nějakého koníčka - ať je to kolo, foťák, pejsek, chození s hůlkami ... atd. Jen nezapomínejme mezi sebou komunikovat, že se neznáme, ale právě prohozené slovo, pozdrav může prolomit ledy. Velmi se mi líbí předposlední odstavec tohoto bezva článku. Chodíme občas v Jeseníku na oběd do hotelu Slovan. Chodí tam i maminy s miminy a nebo batolátky. Do restaurace přivezou dítko v kočárku a to se pak chvíli baví v dětském koutku a pak začne poplakávat. Máma ho nakrmí hospodskou polévkou a dítko vříská ... Nemám nic proti dětem, ale spící mimino raději vidím pod košatým stromem než v restauraci u stolu.
Dagmar Bartušková
5.7.2015 11:14
Jsem kavárenský typ, mám ráda tu atmosféru - vůni kávy, počteníčko v tisku, klábosení a pel mel různých lidí. A je mi jedno, jestli jsem tam sama či s přáteli. Co mě vytáčí, jsou řvoucí děti, jejichž mámy si z kaváren dělají výtečně strávenou mateřskou. Před sebou tablet nebo pořád volají a děti nechajì bez povšimnutí, ať si klidně řvou. Pokud nemají rodiče tzv. "kinderstube", těžko to očekávat od jejich potomků. Plný souhlas - děti do kaváren nepatří, od toho mají dětské koutky.
Jana Šenbergerová
5.7.2015 10:48
K tomu podvečernímu posezení na lavičkách musím ještě podotknout, že při rekonstrukci našeho sídliště byly nainstalovány lavičky před domy a za domy navíc i stoly, takže v těchto dnech tam bývá po ránu a navečer čilý ruch.
Jana Šenbergerová
5.7.2015 10:13
Moc pěkný článek. Dnešní senioři jsou na tom v jistém ohledu lépe než naši rodiče a prarodiče. Mnozí mají pejsky a tak setkávání s ostatními pejskaři při venčení také dává příležitost k seznámení. I na kole se můžete setkat se spřízněnou duší. Dokonce i vnoučata, se kterými jdeme na dětské hřiště, nám umožňují setkat se s babičkami a dědečky ostatních dětí.
Často se stává, že senioři najdou budoucího partnera, když chodí na hřbitov za tím minulým.
Je to jako se vším. Kdo chce, příležitost si najde.
A také platí, kdo se bojí, nesmí do lesa. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci