Švestkový kečup

Švestkový kečup

15. 6. 2015

Vážení, tento recept na švestkový kečup mám vyzkoušený, je skvělý!

Na 4 skleničky o obsahu 150 ml budete potřebovat. 1 kg odpeckovaných čerstvých švestek, 60 – 100 ml jablečného octa, 60 g třtinového cukru, 2 stroužky česneku, čajovou lžičku mleté skořice, ½ lžičky perníkového koření, špetku kajenského pepře.

Švestky nakrájejte na kousky a zalijte 200 ml vody a jablečným octem, přidejte cukr, koření a rozmačkaný česnek. Přiveďte k varu a duste 20 minut – do rozvaření. Směs rozmixujte a ještě propasírujte přes sítko. Propasírovanou směs pak vraťte na plotnu a přiveďte k varu, horké plňte do nahřátých šroubovacích skleniček. Uzavřete, na chvíli obraťte dnem vzhůru. Podávejte stejně jako klasický kečup z rajčat.

Můj tip: pokud chcete mít kečup ostřejší, přidejte před pasírováním do směsi jemně nastrouhaný čerstvý zázvor.

Já jsem kečup po rozmixování nepasírovala a vůbec to nevadilo. Kečup byl jemný a hlavně dobrý. Jedna dávka prostě nestačí.

Ať se Vám podaří!

 


recepty
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Soni,až nyní jsem si přečetla Tvůj komentář, potěšil mě. Ráda bych byla tvou kámoškou.
Soňa Prachfeldová
Elen, Ty jsi studnice bezva receptů, Tebe chci za kámošku :-)
Zdenka Jírová
Myslím, že je to podobný recept jako na čatný, které se dělá podobně z různého ovoce a doplňků. Je to dobré místo hořčice k masu.
Marie Seitlová
To je zajímavý recept, švestky mám, tak ho udělám.
Hana Rypáčková
Tak ho letos udělám, do marinády se dost dobře hodí....Místo červené bude hnědý???
Alena Tollarová
Miluško, víš, že se prodává Hurvínkův kepuč? Jinak recept se mi líbí a stojí za hřích. Hned si objednám košík švestek.
Miluše Hasenohrlová
Elen, to vypadá moooc dobře.Sice každoročně dělám klasický kečup z rajčat, ale tento určitě zkusím.Švestky i slívy na zahradě mám, tak nic nebrání tomu, aby byl i švestkový kečup.Jak říkala moje dcera, když byla malá " kepuč".:-)))
Zuzana Pivcová
Rajčatové kečupy jako takové nemusím, ale tenhle bych si dala. Ještě, kdyby mi ho tak někdo udělal! :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

19%