Rostislav Mraček
17.8.2022 14:09
Moc hezké vzpomínání. A omlouvám se za nepodařené hodnocení, minul jsem se.
Jan Zelenka
17.8.2022 13:43
Moc hezká vzpomínka. Je mi blízká, jsem také z vesnice a to, o čem píšete, jsme prožívali také, včetně krmení hus šiškami.
Marie Seitlová
17.8.2022 13:27
Krásné vzpomínky. Při čtení jsem i já zavzpomínala na své babičky, hlavně na maminčinu, která byla od Olomouce. Tam jsem prožívala všechny prázdniny.
Anna Potůčková
17.8.2022 12:22
Já si svých babiček moc neužila. Tatínkovi rodiče zemřeli když jsem byla miminko, maminčiného tatínka jsem nepoznala vůbec, nebot jsem se narodila když už tu nebyl a babička zemřela v mých 6ti letech. Jen si nejvíce u této babičky pamatuji, že když jsem se v 1. třídě učila počítat do 10ti, tak ona seděla na gauči, maminka seděla u mě u stolu a vlastně za jejími zády mě napovídala tak, že mě to ukazovala na svých prstech. Článek se mě moc líbí - mrzí mě, že moc vzpomínek opravdu na své prarodiče nemám, jen nějaké útržky na jednu babičku.
Jana Šenbergerová
17.8.2022 12:20
Doslova jsem se ponořila do vašich krásných vzpomínek, což vyvolalo i některé moje. Babičku milující a pečující jsem měla jen jednu, ta druhá, tatínkova maminka, měla pod svými křídly moje sestřenice a bratrance - děti mých čtyř tet. To dědečky jsem měla tři, ale jednoho jsem vůbec nepoznala, druhý byl tak trochu hloubavý podivín. Jako děti jsme si nejvíc užily "náhradního" dědečka. S ním i s babičkou jsme ještě v dospělosti hrávali karty. Bývaly to skromné, ale hezké časy.
Alena Švancarová
27.8.2021 23:55
Moc hezké.Také moje babička se narodila v dávnověku.V roce 1881.Zemřela v 87 letech.Měla 8 dětí,6 zemřelo na nemoci,tehdy hodně na záškrt.Vzpomínám na ni také v superlativech.
petr stejskal
10.8.2015 15:10
Zdeničko,to je nádherné. Nějak se mi u toho čtení zadrhávalo v krku.
Alena Várošová
8.7.2015 20:44
Krásný příběh a tak to tak tehdy bylo.Taky vzpomínám na svou babičku,jak měla kozu s kůzlátky,které se na Velikonoce podřezalo,upeklo na velkém pekáči a jedlo.Dodnes bych to maso nepozřela.Také kozí mléko,kterým babička zadělávala těsto a dávala do buchet kozí tvaroh.Ještě dnes to cítím.Buchty mívala výtečné,ale jen s povidly mi chutnaly.Milovala jsem všechny zvířátka a jednou jsem taky vzala do každé ruky jedno káčátko za krk a dělala jsem mu rádi,rádi a pak babička křikla,já kačenky pustila a bylo po nich.Krásné vzpomínky jste nám paní Zdenko,tímto článkem obnovila.Děkuji.
Zdenka Jírová
8.7.2015 03:05
Jsem ráda, že jsem pomohla svým článkem vyvolat i vaše hezké vzpomínky na dětství a milovanou osobu.
Dagmar Bartušková
7.7.2015 15:10
Vaše vzpomínání se mi také líbí. Já, bohužel, babičky nepoznala. Jedna z nich nestačila ani babičkou být, byla vlastně maminkou, která zemřela velmi mladá. Ale její muž, můj báječný děda, předával svá moudra nejen mně, ale i mému synovi.
Načíst starší příspěvky