
FOTO: Elena Valeriánová
Domácí zmrzlina
3. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
6.7.2015 12:31
Taky ji zkusím, až tu budou vnoučata.Mám spoustu ovocné dřeně.A toto bude změna.
Eva Balúchová
6.7.2015 11:11
Jsem ráda,že Alena T. zveřejnila výsledek výroby zmrzliny.Právě jsem se vrátila z obchodu a jdu vyrábět.
Alena Vávrová
5.7.2015 15:18
Mám ráda ovocné zmrzliny, tak už mrazím jahody na tohle: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-a-triky/41964-bleskova-jahodova-zmrzlina-do-minuty-je-na-stole
Jana Šenbergerová
5.7.2015 15:13
Eleně dík za recept a Ále za zveřejnění výsledného efektu. Každá rada dobrá. To vyzkouším, až přijedou vnoučata. Ti přebytečné kalorie vylítají a neutratí spoustu peněz za kupovanou zmrzlinu. A navíc ji ochutím podle jejich přání, a nebude-li jim chutnat, ráda ji sním sama.
Alena Tollarová
5.7.2015 13:42
Hlásím výsledek pokusu. Měla jsem k dispozici plechovku mléka 460 g a dva kelímky šlehačky 200 a 220 ml. Jsem překvapená, že i když hmota byla tekutá, tak v mrazáku ztuhla na opravdu pěknou zmrzlinovou konzistenci, která by se dala i kopečkovat. Je to moc dobrá kalorická bomba, na mě příliš sladká. Možná je to tím, že šlahačky bylo přece jenom méně a říkám si, že bych mohla zkusit dát napůl mléko slazené s neslazeným. Všem vřele doporučuji vyzkoušet.
Alena Tollarová
4.7.2015 14:31
Tak, vážené, já už to mám v mrazáku. Sice mi to nevyšlo podle představ, protože mi to neztuhlo, kdybych se rozkrájela.Možná jsem měla šlehačku nejdřív vyšlehat a pak teprve zašlehat? Leč, mrazí se a uvidíme až ochutnáme :)
Alena Vávrová
4.7.2015 13:38
Jůů, Elen, ty mi děláš chutě! Ještě že mám v mrazáčku jedno Trio. Ale tohle je určitě lepší, tak si to píšu. Dík.
Dagmar Bartušková
4.7.2015 10:27
Eleno, jak koukám na tu zmrzlinu, tak jsem se trochu ochladila. Musí být s tím dipem z ostružin výborná. No, já si jí dělat nebudu, dám si bez práce točenou, kterou mají hned za rohem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci