Proč netrpím ublížeností?
30. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
30.7.2015 17:15
Slova moudré a citlivé ženy jsou balzámem na všechny životem ukřivděné dušičky. Až budu na vozíku (třeba kvůli začínající cukrovce), rád bych Tě, Lidmilko vyzval v minigolfu, který mě moc baví. Anebo v ruském kuželníku, ten bych mohl i přivézt na káře za autem. Ale bacha, v něm jsem byl přeborníkem již ve svých 8 letech. Směl bych přijet?
Jana Šenbergerová
29.7.2015 21:47
Být v pohodě, když člověku nic neschází, je snadné, přesto jsou mnozí nespokojení a nešťastní. Být v pohodě, když cokoliv nefunguje, to je obdivuhodné. Život má pro nás různé výzvy a my si vždy můžeme vybrat, jak se k nim postavíme. Kdo se trpně nepoddá, většinou zvítězí nejen sám nad sebou, ale často i nad nemocí nebo nějakým hendikepem. Lehké to není, ale jak nám ukázala Lidmila, možné ano. Dík!
Soňa Prachfeldová
29.7.2015 21:00
Lidmilko, četla jsem též s pokorou, člověk co hodně zkusí, dokáže brát život s nadhledem a Ty mezi takové skvělé lidi patříš. Když můj manžel byl na tom moc špatně se srdcem, vedle ležel člověk, který byl skoro slepý, luštil křížovku ohromnou lupou, měl obě amputované nohy v důsledku cukrovky, čekal na kardiostimulátor a povídal mi, jak seče louku a má králíky a nejvíc se zlobí, když je náledí, to že ho ty protézy neposlouchají. Byl prima a obdivovala jsem ho. Manžel boj nevyhrál a já si vždy vzpomínám na těžce zkoušené a přesto nevzdávající a musí to jít dál, pokud je nám dáno !
Hana Rypáčková
29.7.2015 20:24
Setkáváme se s vozíčkáři celé léto, tráví zde rekondiční pobyty na zdejším plavečáku a na Podskalí .Jsou to odvážní lidé.Poukazovala jsem vnučce na děvčata, nějaké zbytečné problémy si připouštět nemohou , jsou šťastné za to , co prožívají.Je třeba si z nich vzít příklad.
Jiřina Benešová
29.7.2015 19:25
Zajímavé čtení. Vzpomněla jsem si na přednášku prof. Jaroslava Šturmy, který přednáší na FF UK a působí v dětském centru Paprsek. Vysvětloval nám pojem "resilience" - to je vlastnost člověka odolávat různým překážkám. Resilience - převzato ze statiky, je tak nazýváno zatěžován mostů a odolnost při zatěžování. Slovo převzaté z latiny: re - opět, silience - stoupat vzhůru.
Pan profesor vyprávěl, že jenda jeho studentka dělala průzkum mezi motorkáři po úrazu a zjišťovala jejich resilienci. Někteří propadli depresím, jiní po úrazu v sobě našli energii, o které neměli před úrazem tušeni. Úraz je probudil k novému životu.
Studentka psychologie podrobně probírala jejich dosavadní život. Z psychologického i medicínského hlediska byly obě skupiny srovnatelné. Jedni ale byli 100% invalidní, druzí dokonce odmítli invalidní důchod s tím, že se uživí sami. Studentka pátrala do minulosti, až do dětství respondentů. Došla k závěru, že druhá skupina - soběstační jedinci měli od útlého dětství tu zkušenost, že měli při sobě alespoň jednu osobu, která je měla bezpodminečně ráda.
Studentka po skončení studia se provdala do Francie, i tam pokračovala ve svých výzkumech a i tam se potvrdilo, co zjistila za svých studií, a to že: Tomu, kdo má od raného dětství lásku a pocit bezpečí, tomu se i v případě těžkého úrazu, nesnáze překonávají lehčeji. Tam, kde nebyl vztah jistý, rodič dedokázal dát dítěti sílu ani tehdy, ani teď. Vztahy mezi lidmy vytváříme podle toho, jaké byly vztahy v rodině.
Zuzana Pivcová
29.7.2015 19:19
Od počátku je mi, Liduško, jasné, že máš žebříček hodnot poněkud jiný než mnozí lidé u nás i jinde. I setkání v Poděbradech bylo toho odleskem. Vážím si Tě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci