Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!
14. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šorejsová
15.8.2015 04:35
Mořské plody mám velmi ráda a umím je i upravovat. Ke slávkám, ale podáváme vždy suché bílé víno, šampaňské ke slávkám neznám. Stejně jako Hanka R. Výborné je šampaňské a kaviár. Ze všeho nejraději mám ráda pokapané ústřice citronem a Chardonnay. Paella je klasické španělské jídlo , pocházející ze slunné Valencie, je to i španělské slovo - Paella de marisco. Paella s mořskými plody. Rizota s krevetami jsou dnes i v jídelníčku českých restaurací.
Hana Rypáčková
14.8.2015 20:36
Moc ráda bych si slávky dala s bílým suchým vínkem/šampáňo nemusím/, jen bych je nechtěla ani odlupovat z útesu a čistit./Jednou u Italů jsem taky okusila jak to není žádná sranda /.Ale v podvečeru had hladinou moře a s přáteli taková pod nos připravená ňamka....Co dodat..
Alena Vávrová
14.8.2015 17:56
Kdysi - dávno již tomu, jsem byla postavena před úkol uvařit španělskou rybí polévku. Což byla pro mne především španělská vesnice. Ale suroviny byly prvotřídní (bylo to v SRN), tak jsem se naučila vyloupat krevety a dle exotické kuchařky jsem to uvařila a dokonce jsme to i bez následků snědli. Jelikož pražský mladí jsou gurmáni a snědí kde co, dala jsem si u nich tu krabí salát, tu vzpomínané krevety. (Ryby jím ráda.) No a jednou z nějakého polotovaru rizoto s krevetkami, nechtěla jsem se nechat zahanbit, všem, i vnučkám, šmakovalo. Ale mně ne a bylo mi po tom špatně. A na tom jsem se zasekla. Nikomu to neberu a všem přeji dobrou chuť, i ty slávky už jsem viděla tolikrát připravovat, že bych to snad taky zvládla, ale jíst?? Fakt nevím. A o smažených kalamárech se mi taky nezdá ;-).
Elena Valeriánová
14.8.2015 17:51
Já jsem je ještě nikdy nejedla, ale zkusit bych je chtěla i s tím šampáněm. Můj miláček by si dal pouze to šampáño. Vařit je určitě nebudu, nejbližší obchod s čerstvými rybami je v Opavě a než bych je přivezla domů, tak bych na ně klepala marně. Vando, máš za jedna.
Lidmila Nejedlá
14.8.2015 16:06
Tak nevím, v Bulharsku jsem jedla rýži s černými kluzkými potvorami. Nechtělo by se mi v tom hrabat, jedině, že by se v nich ukrývaly perly. Ale je to velmi zajímavé, co jsi v článku popsala. A určitě i zdravé. Tak dobrou chuť.
Jarmila Komberec Jakubcová
14.8.2015 15:41
Milá Vando na takovou delikatesu bych se určitě nechala pozvat.Při svých cestách k moři vždy si dávám plody moře v různých úpravách a mušle jsou moje nejmilejší pochoutky.Nejvíc ze všeho miluji ústřice jen zakapané citronem.Už se těším jak příští rok na Hvaru si na mušlích pochutnám. Já k nim preferuji k pití dobré suché bílé víno.Ale i šampanské musí být super.Naposledy jsem je ochutnala letos v červenci v Podgoře.Dík za hezký článek.
Soňa Prachfeldová
14.8.2015 15:28
Jsi moc šikovné děvče Vandičko, jak na moři , tak na souši, jak k dílu, tak k jídlu - všechna čest ! Jenže ale a to je se mnou potíž - šampáňo ano, omáčku ano , al to by mi stačilo.Víš jak to říkala ta babka v Slunce seno jahody - pane faráři ........ Gurmánům přeji fakt zaslouženou chuť !
Alena Várošová
14.8.2015 15:08
Jenom jsem koukla na nadpis a věděla jsem na 100%,že jsem na Hvaru.Vando děkuji za výstižné a podrobné popisy této delikatesy i s návodem na vaření.I fotečky jsou úžasné . Tvoje ruce jak vše připravují.,řádně zdokumentováno na jedničku.Ale je v tom to moje ale,určitě bych se sháněla po nějakém kousku suchého chleba a tuto delikatesu nechala s radostí druhým spolustolovníkům.Ale stejně jsi zajímavá žena,co všechno dokážeš.Máš můj obdiv.
Jana Šenbergerová
14.8.2015 14:35
Vando, díky za inspiraci i instruktáž. Sama jsem zatím nic z toho nepřipravovala, ale u zcestovalých přátel jedla. Krevety minulý týden. I když mi moc chutnají, pohled na ně mi nedělá dobře. Ty o těch mořských "potvorách" píšeš tak šťavnatě, až se na ně sbíhají sliny.
Květoslava HOUDKOVÁ
14.8.2015 14:34
Milá Vando - mušle mne nelákají, ale v článku vyzýváš "nasaďte si kloboučky" - a já to chci využít k rychlému sdělení - zejm. pro "í"čkařky z Prahy a okolí: Zítra 15. 8. v Botanické zahradě Praha-Troja od 14.00 hod. bude "Klobouková slavnost" (bližší na internetu). (Dozvěděla jsem se to dnes - jak sdělit rychleji, nevím.)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci