Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!
14. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
15.3.2016 16:48
Dobrý den, paní Novotná. Potěšilo mne, že jste si našla letní článek o mušlích. Jen Vás chci upozornit, že pokud je mušle uzavřená po uvaření, nedoporučuje se jíst. Byla totiž již mrtvá před vařením a způsobuje většinou otravy. Čerstvé slávky se po uvaření otevřou, dokonce se třeba od sebe i oddělí. "Kleštičky" opravdu nejsou třeba...ale proti gustu, žádný dišputát..:)) jen opravdu pozor na ty uzavřené mušle. Nemilosrdně se vyhazují. Tak, dobrou chuť!
Dana Novotná
15.3.2016 09:14
Slávky mám ráda. Taky jsem je jedla poprve v Bulharsku, a naučila mě to tam jedna Francouzska.
Ale nejí se tak, jak nám to tady popisuje Vanda. To bysme jich moc z rtěch mušlí nedostali. První mušle se rozevře (rukama, v tom má pravdu) a vidličkou se vytáhne masíčko. A potom se tou mušlí vytahují další. Jako kleštěmi. Naposledy jsem je jedla v cibulové polevce s franc. bagetou a bylo to syté a výborné. Ani jsme to nemohli dojíst.
VANDA Blaškovič
18.8.2015 07:58
Jano, tak krásný pobyt! Včera konečně zapršelo! A Jitko, spíše mořská panna...ne??....:)) Řekneme případně nějakému domorodci, aby nám ty potvůrky připravil a my budeme debužírovat a povíííídat, třeba i ve třech? Co Vladko, Ty mušle nejíš??...:)) nebo i ve větším počtu, že děvčata?....:)
Jana Slavíková
16.8.2015 15:23
Vando, do Pakoštane. Jako posledních 5 let, někdy se zadaří i 2x, letos to bohužel v červnu nevyšlo.
Jitka Chodorová
15.8.2015 21:34
Vando díky, jsi opravdu všestranně nadaná,já ty potvůrky můžu,ale sama to připravit moc neumím, ráda se od tebe přiučím, vždyť jsem mořská baba, ne? Díky.
VANDA Blaškovič
15.8.2015 16:06
Jano, kam jedete?? Ajo, jasně, musí být čerstvě nalovené...Jiřko, hlavně že ochutnáte, já si na olivy musela také zvykat..:) Libuško, ukážu...:))
Libuše Křapová
15.8.2015 14:04
Taky se do diskuze. Kdysi dávno v mládí jsem mušle jedla. Byli jsme na dovolené v Bulharsku a tam nám je připravili, už nevím jak. Ani se nepamatuji, jak to chutnalo. Sama mořské potvory nemusím - kromě ryb, ale kdyby mi je někdo připravil, ukázal, jak se jí, no, možná .-)))
Dagmar Bartušková
15.8.2015 09:21
Na Mallorce jsme si dávali paellu s mořskými plody. Výborné jídlo. V supermarjetech si mořské plody nekupuji, není to "ono". Ale to je každého věc.
Jana Slavíková
15.8.2015 08:27
Ústřice mi nechutnají, šneky polknu s česnekem a sebezapřením, ale krevety miluji. A na ligně se moc těším, už jen 14 dní a jedu.
VANDA Blaškovič
15.8.2015 08:09
Děvčata, ty mušle, nebo i jinou delikatesu vám tady na ostrově jednou připravím. A připijeme si šampaňským! To si pište! Děkuji za milé komentáře a jsem ráda, že chutnalo....:))) zatím ahoj!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci