Studená okurková polévka

Studená okurková polévka

29. 7. 2015

Nastala ta pravá okurková sezóna, a teď mám na mysli zahradnickou, ne tu novinářskou. I když meteorologové slibují, že už nebudou taková vedra, mohla by vám přijít k chuti studená okurková polévka.

Budete potřebovat:

1,5 litru kuřecího vývaru
3 oloupané brambory nakrájené na kostky
1 cibuli
2 dkg másla
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 kelímek 12% smetany
1 kelímek bílého jogurtu
1- 2 stroužky česneku
pepř dle chuti, sůl
1 okurku
kopr

Postup:

  1. Rozpustit máslo a na něm zpěnit pokrájenou cibuli - nesmí zhnědnout

  2. Přidat brambory, bobkový list, nové koření – chvíli restujeme

  3. Zalít vše připraveným vývarem, vložit česnek

    Vaříme 10 – 15 minut. Poté vyndáme koření a polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme smetanu a polévku přivedeme k varu, odstavíme z plotny a za občasného promíchání polévku vychladíme. Pokud ji chceme opravdu studenou, vložíme ji do lednice. Do studené polévky rozmícháme kelímek bílého jogurtu + jemně nastrouhanou mladou okurku, dle chutí opepříme, osolíme a přidáme nasekaný kopr.

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Dobrý nápad, už jsem něco podobného jedla někde u moře, ale doma jsem to ještě nezkusila.
Miluše Hasenohrlová
Elen, to určitě zkusím.Ráda vařím rychlá jídla,protože vaření není moje hobby :-))
Elena Valeriánová
Soni, může být vývar jakýkoliv i třeba zeeleninový. Dokonce i z bujonu, na chuti to neubere.
Soňa Prachfeldová
Tu určitě zkusím, ale nemá ráda kuřecí vývary, snad může být jiný ?
Dagmar Bartušková
Tak takové polévky mám ráda, jsou studené a lahodné, do parnéého léta jak dělané.
Květoslava HOUDKOVÁ
Já dělám okurkový koktejl: Okurku (velikost tak akorát) rozmixuji, přidám mléko, trochu smetany ( mléko piji jen 1x/rok = k novým bramborám), trochu přisladím = dobré Mléko - v tomto provedení - mi ani odporné není. Jinak jakékoliv mléčné výrobky mám ráda, vyjma kysaných.
Zuzana Pivcová
Tak to mi bude chutnat, protože jsem "polívková" a v létě v horku se studený pokrm hodí víc než horká bramboračka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.