Český Krumlov, město mého
srdce: Včera není dnes
2. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ladislav Vesecký
3.8.2015 13:53
Moc hezké, krásné město i fota. Stojí za to ho navštívit, obzvlášť na slavnosti Pětilisté růže.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.8.2015 12:53
Některé hry na krumlovské točně připravily i nečekané-humorné zážitky. Např. BABIČKA : U Starého bělidla na zápraží seděli i dva psí herci (Sultán a Tyrl), ovšem jen do doby, než kolem nich proběhl zajíc - psí herce pak už nikdo neviděl. KRÁSKA a ZVÍŘE: Dívka chce v zrcadle vidět tvář, patřící příjemnému hlasu, ale ouvej: Na zrcadlo se promítla "zvětšená" veverka, sedící na blízkém stromě. Přeji Krumlovu, aby točna zůstala a dávala krásné zážitky.
Hana Rypáčková
3.8.2015 11:32
Do Českého Krumlova se každý rád vrací.Liborův vyčerpávají přehled o městě jistě každého zláká.A pěkná vzpomínka článek ještě povýšila.Z Prahy jezdí Student Agency- pohodlně a rychle na jih.
Dagmar Bartušková
3.8.2015 10:57
Krumlov mám pořád ráda. Za mlada, znuděni městem, jsme párkrát vyjeli na diskotéky do hotelu Luna. Později na romantické večeře u řeky. Kdo nenavštívil zámek, medvědy, točnu a krčmu Šatlavu, jako by ve městě nebyl.
Vladka Steinová
3.8.2015 09:51
Dobrý den, p.Libore,napsal jste zajímavý článek.ČK mám spojený s výletem za braterm někdy v r. 1966,který tam vojákoval při vysoké škole asi 6 týdnů a vzal mě na točnu.Pak jsem tam dlouho nebyla a i když odorníci říkali, že ČK již nikdy nebude to samé, jak před povodněmi v r. 2002, myslím, že se téměř vše vrátilo do původního stavu.Možná se do krásného sídelního města pánů Vítkovců, Rožumberků a dalších rodů, s druhým nejkrásnějším a největším zámkem po Pražském hradu, podívám v závěru prázdnin s vnukem.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.8.2015 07:13
V r. 1968-74 jsem žila v Kaplici u Čes.Krumlova - v té době to bylo dost zanedbané město-oprýskané domy, vlhká sklepení, smutné ulice. Ale "hvězdičkou" bylo přírodní divadlo - točna (dnes se kolem ní "točí" mnoho názorů"). Městs.úřad Kaplice tam pořádal zájezdy - krásné zážitky. Od té doby jsem v Čes .Krumlově nebyla - mým přáním je, ještě "stihnout" se tam podívat. Uvažuji: již.Čechy - 3 dny = návštěva: Kaplice - Čes.Krumlov - České Budějovice Snad mi tuto touhu ještě zdraví dovolí?
Zdenka Jírová
3.8.2015 00:40
V Českém Krumlově jsem byla dávno a vzpomínám si, jak mě rozčilovalo, že do historický zdí domů byly přibity nešetrně hesla :"Ať žije 50.výročí KSČ!" Ještě jsem to nezapomněla.Teˇuž znám Č. Krumlov jen z fotografií a raduji se , že vstal " jak Fénix z popela".
Alena Vávrová
2.8.2015 23:09
V Českém Krumlově jsem ještě nikdy nebyla a moc bych si přála se tam někdy podívat. Všecky odkazy si proto ráda postupně prohlédnu. Díky.
Hana Šorejsová
2.8.2015 21:55
Libore, článek moc hezky pojatý, mí prapředci jsou z Vídně a jižních Čech, Český Krumlov je krásné město a mám ho moc ráda. Český Krumlov je městem mnoha mocných českých rodů – Vítkovců, Pánů z Krumlova, Rožmberků, Eggenberků a Schwarzenberků, které pečovaly o rozvoj města a reprezentativní charakter. Paráda. Díky !
Zuzana Pivcová
2.8.2015 18:54
je to moc hezký článek, je pojat velmi osobně a neturisticky, z pohledu člověka, který tam žil, vnímal nedostatky, a přesto to město měl rád. Krumlov jsem zažila hned v 60. letech po přistěhování do Týna, byly jsme s maminkou na zájezdu na otáčivém hledišti, dávali Rigoletta a začalo tak strašně pršet, že představení skončilo. Pak jsem tam byla v průběhu let několikrát a vidím, jak krásní před očima. Líbil se mi tam i víkend loni záhy na jaře. Bylo sice nevlídno a místy chumelilo, ale kromě japonské výpravy tam nebyli téměř žádní turisté. Pěkná, ne zcela obvyklá muzea a výstavy - stará lékárna, kupecký krám, výstava vltavínů a vůbec tektitů, zrcadlové bludiště, voskové figuríny, staré motocykly a fotografie Jana Saudka. Na 2 dny docela dost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci