Trocha historie
1. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Petr Böhm
26.10.2020 15:50
Snímek z archivu Petra Kučery (tak jak je zde zveřejněn) - podle mého názoru na něm Petřínská věž nemůže být vidět, i kdyby už byla dostavěna. Snímek je zřejmě ze staroměstského předmostí Karlova mostu nebo (a to spíš) ze Staroměstské mostecké věže a na obzoru úplně vlevo jsou podle mého názoru dvě věže Strahovského kláštera a to znamená, že Petřín je ještě výrazně víc vlevo. Vzhledem k tomu, že snímek zde je nezvyklého čtvercového fotmátu, možná že původní snímek byl obdélník na šířku a že tam oblast Petřína byla. Petr
Soňa Prachfeldová
3.8.2015 22:24
Staré fotografie jsou krásné a velmi cenné.. Vladko, máš doma poklad !
VANDA Blaškovič
3.8.2015 15:24
Paní Benešová, to je krásný článek a zejména fotografie. Vladko, věřila bys, že já tuto knihu měla také doma jako "dětskou" knížku? Já ji budu muset doma na podzim doslova oprášit a vyndat ze sklepa. Mám tam totiž archiv knížek v knihovnách, jinak bych jimi totiž zaplnila celý byt...:)) krásná vzpomínka. Děkuji.
Vladka Steinová
3.8.2015 11:45
Máme doma překrásnou knihu profesora Karal Plicky Praha ve fotografii snad z r. 1940. Jsou v ní překrásné černobílé fotografie Prahy.Ráda jsem se jako malá tou knihou probírala a ještě dnes po ní ráda sáhnu do knihovny a oprašuji své vpomínky.Tyto fotky mají svá zvláštní kouzla.
Hana Šorejsová
3.8.2015 07:34
Černobílé fotografie staré Prahy mají velký půvab, člověk se rád podívá na to, jak to dříve vypadalo, také mám ráda stará fota.
Alena Vávrová
2.8.2015 23:06
Viděla jsem tyto fotografie na internetu jako pps a moc se mi to líbilo. Líbí se mi i tato fotka a její příběh.
Zuzana Pivcová
2.8.2015 09:58
Úplně miluji staré fotografie měst. Před několika lety byla v Praze v Muzeu Hlavního města Prahy výstava (bohužel už nevím, čí) fotografií, kdy autor nelenil a nafotil všechna místa, k nimž měl k dispozici původní staré dobové snímky. Ty proměny byly až dojemné. Možná, že to následně vyšlo jako publikace.
Květoslava HOUDKOVÁ
2.8.2015 05:02
Je to už pár roků, kdy v novinách vycházel seriál - dvojice fotografií "Praha v proměnách" (historie-současnost). Vystřihovala jsem si to a mám uschováno. Myslím, že to čerpali z knihy stejného názvu. Pokusím se zjistit více informací a pokud se dozvím, napíši to sem pro "í"čkaře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci