Máme k sobě dál
8. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
11.8.2015 07:53
Co se týče osobních kontwktů, tak v porovnání s mládím jsem mnohem povídavější a zvlášť na nákupech, na úřadech, u lékaře atd. se dávám nečekaně do řeči. :-) A je pravda, že poměrně všude si mě pamatují. Jindy mi ale vyhovuje individuální samota, která není zapříčiněna nějakým nedobrým vztahem k lidem, zkrátka to tak potřebuji.
Lidmila Nejedlá
10.8.2015 00:01
Elen, máš jistě pravdu. Ale co s tím? Pokrok jakýmkoli směrem nás převálcuje . Snad jen přírodní zákony budou držet lidstvo v určitých mezích, a když ne, přijde zkáza.
VANDA Blaškovič
9.8.2015 15:11
Elenko, já se domnívám, že je vše v jednotlivci. Asi moc záleží na prostředí v kterém člověk vyrůstal. Moc záleží na rodičích, na jejich lásce, na jejich vztahu. Já jsem si ještě do nedávna myslela, že všichni lidé měli takové milující rodiče a ségry jako já, já bláhová....co člověk dostane, to většinou posílá dál. Článek je zajímavý, ale poraď mi, Eleno, co udělat s řezníkem, který by ti nejraději přinesl domů osobně celé prasátko??...:)) a já vepřové nejím!...:)) Tady u nás je totiž návštěva mestnice = řeznictí takový malý obřad, divadelní představení...:)) kde se všichni aktéři rádi vidíme..:)
Hana Rypáčková
9.8.2015 07:46
Ve středním věku jsem na nějaké vykecávání neměla čas a náladu.Teď se s každým dám do řeči, s pejskaři na procházce, klidně v krámu, u vody a v restauraci, na ulici se zdržím několikrát.A nejen se známými- rychle se spřátelím i s mladšími.Je pravda, že lékaře mám stále stejné, jsou mladší než já /samozřejmě/ a při úmrtí a přechodu k jinému lékaři nastávají problémy.Měla jsem to s maminkou, můj lékař jí tak neznal ....Počkejte až narazím- jak to přežiji.
Elena Valeriánová
8.8.2015 23:17
Nemyslím, že je to o tom, že bych byla pesimistka. To určitě ne. Je to jen můj postřeh, skutečnost.
Alena Tollarová
8.8.2015 22:42
Snad to nebude tak strašné. Třeba u nás v K. v zelenině je takový kluk, který si tam doslova hraje při přerovnávání a každému poradí. U masa je holčina, která se pěkně usmívá. Já jsem neměla žádné známé, takže nákupy v masně byly doslova hororem. V oděvech byl pan vedoucí, který lezl do kabinek podívat se jak to pasuje. Já docela dávám přednost při nakupování oblečení a bot neosobním obchodům, kde mi neustále nikdo nestojí za zády a neříká, jak mi to sluší, ať si to vezmu. Ale hodně mi vadí, že spolu lidi nekomunikují, sedí a datlují na mobilech, v uších sluchátka, nevidí, neslyší, nemluví. Ale ani to není pravidlem. Jeli jsme s vnukem v Praze metrem, kluk z toho měl druhé vánoce, brebentil a lidi se na nás usmívali a povídali jsme si. Ne, nejsem pesimista.
Alena Vávrová
8.8.2015 20:08
Eleno, i s těmi obvoďáky jsi klepla hřebík na hlavičku. Co umřela moje obvodní doktorka, tak se to tam střídá jako fusekle a ke všemu ještě alternuje MUDr. Černoch...takže tam ani nepáchnu, jedině, že mne pozvou na preventivku, a to se 2x přeptám, kdo zrovna ordinuje.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci