Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		 
			
            
					
							Květoslava HOUDKOVÁ
						9.9.2015 06:55
						Nedávno jsem zde dala recept na "Fofr těsto". Doplňuji využití:  na Farmář.trhu koupím dobré škvarky (mají též ochucené), rozmělním robotem, vmíchám do těsta- mňam = napeču si chutné škvarkové placičky.
						
					 
					
							Květoslava HOUDKOVÁ
						9.9.2015 06:45
						Milé kamarádky, pokud se vám paštika povede, zkuste "paštikovou topinku" (sytá,rychlá - zvládne dítě i hladový chlap!)  Postup:   Krajíc z chleba (tvar veka, nebo malý kulatý).  Střídku vyříznout (asi 1 cm od kůrky), otočit  jako list knihy - tuto stranu potřít paštikou a odložit.  Do nádobky si připravte  rozkverlané vejce. Nejdříve smažte kůrku, pak do toho oválu/kruhu vlijte vejce (stačí 1/2) a než zcela zhoustne, "plácněte" do něj zpět střídku = tou paštikovou stranou.  Celý krajíc pak podeberte, otočte a dosmažte jako topinku.  Na vrch topinky můžete přidat oblohu: papriku, cibulku, trochu hořčice - dobrou chuť.
Poznámka: 1 vejce = na 2 topinky. ( Já na to i nyní používám paštiku krájenou (staniol) - pro 1 os.  si ji vyrábět nebudu).  Recept dám dceři -  pokud vyrobí, tak mi třeba kousek k ochutnání věnuje? 
						
					 
					
							Jarmila Komberec Jakubcová
						29.8.2015 07:53
						Paštiku jsem ještě nedělala ale zkusím to. Návod je zajímavý. Jinak já paštiku v obchodech nekupuji.Nevěřím výrobcům, že do ní nedávají separáty.
						
					 
					
							Zdenka Jírová
						28.8.2015 23:40
						Paní Soňo, to radši, pokud se jedná o kupovanou paštiku, nechtějte ani vědět. Těch jater, ať již drůbežích nebo vepřových, je tam velmi málo, většinou je tam slezina a "náš nový přítel" - mletý separát. Máslo a šlehačku tam asi také nenajdete.
						
					 
					
							Soňa Prachfeldová
						28.8.2015 21:50
						A víte paní Zdenko, že mě nikdy nenapadlo, z jakých jater paštika je ? 
						
					 
					
							Zdenka Jírová
						28.8.2015 21:04
						Paní Soňo, vždyť to nemusí být drůbeží játra - použijte vepřová, jen je budete muset umlít a déle dusit, aby byla měkká.
						
					 
					
							Soňa Prachfeldová
						28.8.2015 20:14
						Játrovou mám také ráda, jen nemám ráda kuřecí játra. Návod je ale skvělý.
						
					 
					
							Zuzana Pivcová
						28.8.2015 19:39
						Ačkoliv nejsem moc velký masožrout, přiznám se, že někdy dostanu chuť právě na játrovou paštiku, samozřejmě kupovanou. Tak si ji koupím a sním ji doslova za pochodu z krámu.  Zbývá už jen ji sníst jako jedlík Baloun ze Švejka i se staniolem.  Ta Vaše musí být zaručeně lepší!
						
					 
					
							Hana Šorejsová
						28.8.2015 17:45
						Zdenko, vaše recepty mám ráda a stejně jako Olinka zkusím, děkuji.
						
					 
					
							Olga Štolbová
						28.8.2015 16:56
						Už si píšu, vypadá to zajímavě a bude bohatě stačit z poloviny. ***