
Domácí játrová paštika
28. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
9.9.2015 06:55
Nedávno jsem zde dala recept na "Fofr těsto". Doplňuji využití: na Farmář.trhu koupím dobré škvarky (mají též ochucené), rozmělním robotem, vmíchám do těsta- mňam = napeču si chutné škvarkové placičky.
Květoslava HOUDKOVÁ
9.9.2015 06:45
Milé kamarádky, pokud se vám paštika povede, zkuste "paštikovou topinku" (sytá,rychlá - zvládne dítě i hladový chlap!) Postup: Krajíc z chleba (tvar veka, nebo malý kulatý). Střídku vyříznout (asi 1 cm od kůrky), otočit jako list knihy - tuto stranu potřít paštikou a odložit. Do nádobky si připravte rozkverlané vejce. Nejdříve smažte kůrku, pak do toho oválu/kruhu vlijte vejce (stačí 1/2) a než zcela zhoustne, "plácněte" do něj zpět střídku = tou paštikovou stranou. Celý krajíc pak podeberte, otočte a dosmažte jako topinku. Na vrch topinky můžete přidat oblohu: papriku, cibulku, trochu hořčice - dobrou chuť.
Poznámka: 1 vejce = na 2 topinky. ( Já na to i nyní používám paštiku krájenou (staniol) - pro 1 os. si ji vyrábět nebudu). Recept dám dceři - pokud vyrobí, tak mi třeba kousek k ochutnání věnuje?
Jarmila Komberec Jakubcová
29.8.2015 07:53
Paštiku jsem ještě nedělala ale zkusím to. Návod je zajímavý. Jinak já paštiku v obchodech nekupuji.Nevěřím výrobcům, že do ní nedávají separáty.
Zdenka Jírová
28.8.2015 23:40
Paní Soňo, to radši, pokud se jedná o kupovanou paštiku, nechtějte ani vědět. Těch jater, ať již drůbežích nebo vepřových, je tam velmi málo, většinou je tam slezina a "náš nový přítel" - mletý separát. Máslo a šlehačku tam asi také nenajdete.
Soňa Prachfeldová
28.8.2015 21:50
A víte paní Zdenko, že mě nikdy nenapadlo, z jakých jater paštika je ?
Zdenka Jírová
28.8.2015 21:04
Paní Soňo, vždyť to nemusí být drůbeží játra - použijte vepřová, jen je budete muset umlít a déle dusit, aby byla měkká.
Soňa Prachfeldová
28.8.2015 20:14
Játrovou mám také ráda, jen nemám ráda kuřecí játra. Návod je ale skvělý.
Zuzana Pivcová
28.8.2015 19:39
Ačkoliv nejsem moc velký masožrout, přiznám se, že někdy dostanu chuť právě na játrovou paštiku, samozřejmě kupovanou. Tak si ji koupím a sním ji doslova za pochodu z krámu. Zbývá už jen ji sníst jako jedlík Baloun ze Švejka i se staniolem. Ta Vaše musí být zaručeně lepší!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci