Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.

Jarmila Komberec Jakubcová
						11.11.2015 20:18
						Mandarinky mám moc ráda, raději než pomeranče.Mám ale špatnou zkušenost s tím, že když je rozloupnete a sundáte i blanku bývají tam takoví bílý červi.Od té doby každý dílek pečlivě loupám a kontroluji.

VANDA Blaškovič
						11.11.2015 08:41
						Jitko, ahoj. Jednu jedinou mandarinku jsem měla s sebou kdysi v porodnici. Nikdy nezapomenu na její vůni a chuť šťávy ve chvílích nejtěžších i nejšťastnějších....pro mne je Tvoje básnička hodně šťavnatá a voňavá.

Libuše Křapová
						10.11.2015 19:54
						Pěkné, Jitko, mandarinkové :-))

Jana Šenbergerová
						10.11.2015 19:31
						Jitko, tvé verše se mi moc líbí. Tvé mandarinky jsou rozhodně mnohem sladší než ty, které jsme po dlouhé době ochutnali.

Jitka Chodorová
						10.11.2015 16:15
						Díky Evo.

Jitka Chodorová
						10.11.2015 16:13
						Děkuji všem za komentáře, Zuzko, myslím, že zadumanost v tom určitě nebyla, a to ostatní ano.
Hanko, Jarmilko, ano,mandarinky mi hezky voní, a tato básnička mě napadla právě ve chvíli,když jsem si oloupala mandarinku, a říkám svému muži, že jsme měli jako děti toto ovoce skoro za symbol Vánoc, museli jsme ale  na ně vystát dlouhé fronty.Souhlasím Jarmilko. Mili,ano, zvonky štěstí někdy přijdou nečekaně, ale o adventu s nimi tak nějak počítáme. Alenko, moři jsem letos již čtvrtým rokem musela jen zamávat, a občas napíši své touhy po něm.  Zítra je sv. Martina, je to čas mezi létem  a Vánocemi, letos velice příznivé počasí, a pomalu spějeme k adventu, a ty mandarinky jsou holky tak chutné, a je tam mimo jiné hodně draslíku,kterým mám doporučený doplňovat. Tak dobrou chuť, a díky.

Eva Mužíková
						10.11.2015 15:52
						No paráda Jitko, povedená básnička..

Alena Várošová
						10.11.2015 15:39
						Jitko,,ak krásné přirovnání.neutratíte svoje city,spojené s letními dluhy a to moře k tomu se vzpomínkami na mandarinky.Báseň se mi moc líbí,povedla se.

Jarmila Peerová
						10.11.2015 11:51
						I když já mám s mandarinkami spojené spíše vánoce,tak mi tato básnička voní nejen mandarinkami,ale nadějí,že vše se v dobré obrátí. Povedla se Ti Jituško voňavá básnička ...díky

Hana Rypáčková
						10.11.2015 11:39
						Ach, vůně mandarinek!

Načíst starší příspěvky