Zima v nedohlednu.
Bude vůbec nějaká?

Zima v nedohlednu.
Bude vůbec nějaká?

7. 11. 2015

Nadcházející čtyři týdny budou teplotně nadprůměrné. Na začátku příštího týdne by teploty mohly dosáhnout až 19 stupňů Celsia a srážek bude spíše méně.

Dlouhodobý teplotní průměr v Česku mezi 9. listopadem a 6. prosincem je 1,7 stupně Celsia. Letos by tato hodnota měla být podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) překonána. V závěru příštího týdne se sice ochladí, ale maximální denní teploty by stále měly být okolo deseti stupňů.

„Druhý a třetí týden budou také nadprůměrné, ale teplota bude postupně klesat. Poslední týden by měl být teplotně průměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu kolem 4 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou již jen kolem -1 °C,“ uvedli meteorologové.

Srážkově bude celé období průměrné až podprůměrné. „Relativně nejvíce atmosférických srážek spadne pravděpodobně v týdnu od 16. do 22. listopadu s průměrným týdenním úhrnem kolem devíti milimetrů,“ oznámil ČHMÚ. Nejméně srážek očekávají meteorologové v příštím týdnu.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Současné počasí je zhouba pro jakýkoliv organismus, natož lidský. Má být chladno, snad by neškodilo i trochu sněhu, ale tohle? Přiznám se, že jsem unavená a tím i popudlivá. Hodí se to akorát virům a bakteriím. Zimu taky nemám ráda, ale určitě by byla lepší a přirozenější.
Lidmila Nejedlá
V zimě potřebuji sníh. Běžky nesmí zahálet a s nimi ani moje pohybové ústrojí...
Jarmila Komberec Jakubcová
Přizná se, že tento způsob podzimu se mi moc líbí al asi se nelíbí zemědělcům a nakonec i přírodě. Chybí nám spodní vody a to může na jaře způsobil další problém. Vše má být v rovnováze, jak slunné, tak i deštivé dny.
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje - zřejmě sobecké - přání: Pěkný podzim do Vánoc - přes svátky sníh - a potom brzký "náběh" na jaro (zimu ráda nemám = už na ni nemám věk).
Zdenka Jírová
Celý svět je naruby, i to počasí se nechová normálně. Ti Mayové asi měli pravdu, že nastane konec světa, ne toho hmotného, ale morálního. To, co se v současnosti děje kolem nás je konec našeho známého světa. Někdy mne napadá, že jsem vlastně ráda, že už jsem stará a nedožiji se ještě horší situace. Ale co naše děti a vnuci?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 8. týden

Co dělají zvířata v zimě? Která hibernují, která se v zimě probouzí nebo se v zimě páří? Nejen o tom bude vědomostní kvíz tohoto týdne.